UBP'de sandıklar yarın kuruluyor: İşte kurultay programı ve ayrıntılar...

20 Eylül 2024

Güncelleme: 21 Eylül 2024

A
A

Ulusal Birlik Partisi, hafta sonu yeni genel başkanını belirleyecek. Üç adayın genel başkanlık yarışı vereceği kurultayda, parti meclisi, yüksek disiplin kurulu, denetleme kurulu da belirlenecek.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 23'üncü Olağan Genel Kurultayı, yarın (21 Eylül Cumartesi) yapılıyor.

Üç genel başkan adayının yarışacağı kurultay, yarın saat 09.00’da başlayacak ve 22 Eylül Pazar günü oy sayımının ardından tamamlanacak.

Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yer alacak kurultayda, 21 bin UBP üyesi oy kullanabilecek.

Oy verme işlemi yarın 11.00-21.00 saatleri arasında yapılacak.

Genel başkanlık için oy sayımı yarın akşam 21.00’den sonra, parti meclisi için ise oy sayımı pazar günü saat 10.00’da yapılacak. Oy sayımı biter bitmez seçim sonuçları açıklanacak.

Seçime katılanların salt çoğunluğunu alan genel başkan seçilecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde ise tüzük gereği seçim bir hafta sonra tekrarlanacak.

12 İSİM GENEL BAŞKANLIK YAPTI

11 Ekim 1975 yılında kurulan UBP'de bugüne kadar 12 isim genel başkanlık yaptı.

Rauf Denktaş, Nejat Konuk, Osman Örek, Mustafa Çağatay, Derviş Eroğlu, Hüseyin Özgürgün, Tahsin Ertuğruloğlu, İrsen Küçük, Ersin Tatar, Ersan Saner, Faiz Sucuoğlu ve son olarak Ünal Üstel UBP'de görev aldı.

Üstel dışında bir aday seçilirse, UBP'nin 13'üncü farklı genel başkanı olacak.

UBP Tüzüğü’ne göre bir ay önce tamamlanan adaylık başvuru süresinde genel başkanlık için Ünal Üstel, Hasan Taçoy ve Ahmet Melih Karavelioğlu başvuru yaptı.

Genel başkan adalarından Ünal Üstel’in birinci sırada yer alacağı oy pusulasında, Ahmet Melih Karavelioğlu ikinci, Hasan Taçoy ise üçüncü sırada yer alacak.

PM ÜYELERİ DE SEÇİLECEK

Genel başkanlık seçiminin yanı sıra, 70 kişilik parti meclisi için de oy verilecek.

Kurultayda, parti meclisi için 122 adayın yarışacak. Genel parti meclisi listesinde Lefkoşa için 16, Gazimağusa için 13, Girne için 11, İskele için 5, Güzelyurt için 3, Lefke için ise 2 adayın işaretlenmesi gerek. Kadın ve gençlik kotaları için de işaretlenecek aday sayıları sabit olacak.

KURULTAY PROGRAMI

UBP’nin 23'üncü Olağan Genel Kurultayı, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda saat 08.30’da UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu tarafından yapılacak nisap yoklamasıyla başlayacak.

Adayların saat 09.15’te salona girmesinin ardından saat 09.30’da Başkanlık Divanı oluşturulacak.

Açılış; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu tarafından parti faaliyet raporu sunulacak. Parti Saymanı tarafından da mali rapor okunacak.

Konukların konuşmalarıyla devam edecek kurultayda, Gençlik Kolu başkanlarının takdimi yapılacak.  

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmasının ardından Kıbrıs meselesiyle ilgili kurultay kararı okunup oylamaya sunulacak.

Kurultaya Türkiye ve Azerbaycan’dan da konuklar katılacak.

Kurultayda saat 11.00’de ise Yüksek Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu, Genel Başkanlık ve Parti Meclisi için oy verme işlemi başlayacak. Oy verme işlemi, saat 21.00’de sona erecek.

Genel başkanlık için oy sayımı aynı akşam 21.00’den sonra, parti meclisinin oy sayımı ise pazar günü saat 10.00’da yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar