UBP'den "mahkemenin örgüt seçimlerini iptal ettiği" iddiasına yalanlama

11 Eylül 2024

Güncelleme: 11 Eylül 2024

A
A

UBP, mahkemelik olan örgüt seçimlerinin iptal edildiği" şeklindeki ifadelerin doğru olmadığını belirterek, ilgili örgüt seçimlerinin sonucunun kurultaya etkisi olmadığını açıkladı.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Merkezi, “bazı örgüt başkanlarının seçimleri hakkında basına yanlış bilgiler servis edildiğini” kaydetti.

UBP’den yapılan yazılı açıklamada, basında yer alan “UBP’de mahkemelik olan örgüt seçimleri iptal edildi. Mahkeme seçimleri tüzüğe aykırı buldu” şeklindeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

"ARA EMRİ VAR, ESAS GÖRÜŞÜLMEDİ"

Bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde görülen davanın sonucunun “Davanın esası neticelenene kadar seçilen örgüt başkanları yetkilerini kullanamaz” şeklinde geçici bir ara emri kararı olduğu ve davaların esasının henüz görüşülmediği kaydedildi.

"İLGİLİ SEÇİMLERİN KURULTAYA ETKİSİ YOK"

Adı geçen örgüt seçimlerinin sonucunun 21 Eylül’de yapılacak olağan kurultaya herhangi bir etkisi olmadığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu tür mesnetsiz haberlerle, kurultayımıza gölge düşürmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışanlara yönelik gerekli yanıt, 21 Eylül’de üyelerimiz tarafından verilecektir. Örgüt seçimleri ile ilgili olarak partimiz yetkili kurulları, kurultay sonrasında, hiçbir üyemizi ve örgüt başkanımızı mağdur etmeyecek şekilde gerekli çalışmalar yürütecek ve adımları atacaktır. Bu vesileyle 21 Eylül 2024 Saat 10.00’da Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda demokrasi şölenimize tüm üyelerimizi ve halkımızı bekliyoruz”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar