Üç farklı yerde çıkan yangınlar söndürüldü

2 Temmuz 2024

A
A

Boğaziçi, Akçiçek ve Gönyeli'de bugün çıkan yangınlarda 20 dönümden fazla arazi yandı. Onlarca zeytin, çam ve alıç ağacı zarar gördü.

ZgotmplZ

Boğaziçi, Akçiçek ve Gönyeli'de bugün çıkan yangınlarda zeytin, çam ve alıç ağaçları zarar gördü. Polis Basın Subaylığından yapılan açıklamaya göre:

Boğaziç'nde abah saat 10.00 sıralarında, Sosyal Konut Arsaları mevkiinde İskele Belediyesi'ne ait vinçli kamyonla moloz temizliği yaparken elektrik tellerine vuruldu. Tellerden çıkan kıvılcımlar kuru otları tutuşturdu ve yaklaşık 3,5 dönümlük arazideki kuru otlar ve molozlar zarar gördü. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Akçiçek'te, Saat 16.00 sıralarında, köyün doğu kısmındaki bir arazide nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. Yangında yaklaşık 20 dönümlük makilik alan, zeytin, çam ve alıç ağaçları ile kuru otlar yandı. Yangına itfaiye, Orman Dairesi ekipleri, askeri personel ve bölge halkı traktörleriyle müdahale etti. Arazideki soğutma çalışmaları devam ediyor.

Gönyeli'de Saat 16.25 sıralarında, Ceviz Sokak'ta kendisine ait arazide kaynak işi yapan 74 yaşındaki K.Ö. (E), makinesinden çıkan kıvılcımlarla yangına neden oldu. Gönyeli - Alayköy Belediyesi'ne ait iş araçları ve tankerle müdahale edilen yangında 8 zeytin ağacı ve kuru otlar ile molozlar tamamen, 8 zeytin ağacı ise kısmen yandı. Şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

Polis, yangınlarla ilgili soruşturmalarını sürdürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir