"Ulaşım rahatlayacak, tasarruf edeceğiz"

28 Ağustos 2024

A
A

Türkiye Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun tamamı hizmete girdiğinde, yıllık toplam 1 milyar 371 milyon lira tasarruf edileceğini söyledi.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ile Lefkoşa Girne Anayolu'nun birleşim noktasında yapılacak yonca kavşağı temel atma töreninde yaptığı konuşmada, yolun tamamı hizmete girdiğinde 21 dakika süren seyahat süresinin 9 dakikaya düşeceğini belirtti.

“Türkiye’nin de katkılarıyla KKTC’de son yıllarda gerçekleşen kalkınma hamlesi ve ona bağlı ekonomik büyüme, hepimizi gururlandırıyor.” diyen Uraloğlu, yaşanan gelişmeler ve atılımlar sonucunda ülkenin mevcut yol güzergâhlarında artan trafik yükünü karşılayacak yüksek standartlı bir karayolu ağı ihtiyacı doğduğuna işaret etti.

Uraloğlu, bu ihtiyaçlar göz önüne alınarak hazırlanan KKTC Karayolu Master Planı kapsamında yatırımlar yapıldığını, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu projesinin de bu yatırımlardan biri olduğunu kaydederek, şimdi de projenin 4,6 kilometrelik ikinci kesiminin temelinin atıldığını ifade etti.

YOL HAKKINDA

Yolla ilgili detaylı bilgi veren Bakan Uraloğlu, platform genişliği 23 metre olacak yolun bünyesinde 2 modern dönel kavşağın yer alacağını, bunun yanı sıra yolu Girne – Lefkoşa Anayolu’na bağlayacak 48 metre açıklıklı Girne Köprülü Kavşağı'nı da inşa edeceklerini belirtti.

"ULAŞIM RAHATLAYACAK"

Kuzey Çevre Yolu ile transit trafiği şehir dışına alarak, Lefkoşa’nın şehir içi ve çevre yerleşkelerle ulaşımının rahatlatılacağına işaret eden Uraloğlu, "Yıllık ortalama günlük trafik miktarı 40 binin üzerine çıkan, Lefkoşa - Gazimağusa Yolu’ndaki dur - kalk beklemelerini ortadan kaldırarak, hızlı ve kesintisiz trafik akışı ile şehrin ulaşım standardını yükseltiyoruz. Ayrıca, yonca kavşak olarak inşa edilecek Girne köprülü kavşağı ile KKTC’nin iki önemli karayolunun kesintisiz bağlantısını da sağlamış olacağız." dedi.

ZAMANDAN VE AKARYAKITTAN TASARRUF

Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun tamamı hizmete girdiğinde "21 dakika süren seyahat süresini 9 dakikaya düşüreceklerini" dile getiren Uraloğlu, "Böylece bu yolumuz ile zamandan 1,3 milyar lira, akaryakıttan 70 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 1 milyar 371 milyon lira tasarruf edeceğiz." diye konuştu.

Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 5 bin ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlanacağını söyleyen Uraloğlu, Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun geri kalan 4,4 km’lik üçüncü kesimini de ilerleyen süreçte ihale edeceklerini ve yapımına başlanacağını belirtti.

YERLEŞKE YOLUNDA İNCELEME

Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesine giden inşa aşamasındaki yollarda da incelemelerde bulundu.

Yerleşkeye ulaşım yollarından biri olan Nazım Hikmet Caddesi’nde yol çalışmalarında gelinen aşama hakkında bilgi verilen Uraloğlu’na, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da eşlik etti.

Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun 8 ayda, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi'nin de yıl sonuna kadar bitmiş olacağını, yıl sonuna kadar ulaşım yollarının da tamamlanmış olacağını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar