Ülke meselelerinde iş birliğinin önemi vurgulandı

5 Eylül 2024

Güncelleme: 5 Eylül 2024

A
A

TDP ve KTMMOB bir araya gelerek, ülkedeki sorunlar, deprem, enerji ve ekonomiyi ele aldı.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, beraberindeki heyetle Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni (KTMMOB) ziyaret etti, deprem, çevre ve Kıbrıs sorunu konusunda ülke için yapılabilecek iş birlikleri masaya yatırıldı.

Birlik binasında yapılan toplantıya, KTMMOB’den Genel Başkan Seran Aysal, Genel Sekreter Türker Aktaç, Yönetim Kurulu Faal Üyesi Celal Devrim Önen ve Yönetim Kurulu Faal Üyesi Görkem Çelik, TDP’den Genel Başkan Zeki Çeler, Genel Sekreter Nevzat Özkunt, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Yasemin Çobanoğlu ve Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı katılım gösterdi. 

KTMMOB binasında yapılan görüşmede Çeler’e Genel Sekreter Nevzat Özkunt, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Yasemin Çobanoğlu ve Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı eşlik ederken, KTMMOB Genel Başkanı Seran Aysal, Genel Sekreter Türker Aktaç, Yönetim Kurulu Faal Üyesi Celal Devrim Önen ve Yönetim Kurulu Faal Üyesi Görkem Çelik de yer aldı.

ÇELER: ORTAK GAİLE ÜLKE OLMALIDIR

TDP Genel Başkanı Zeki Çeler, daha sık toplantılar yapılması gerektiğini belirterek, herkesin siyasi görüşünün farklılıklar gösterebileceğini, ancak ortak gailenin “bu ülkede nasıl hayatta kalınacağı ve daha iyiye nasıl gidileceği” olması gerektiğini kaydetti.

TDP'nin bugüne dek en çok muhalefette bulunan parti olduğunu belirten Çeler, "Bu dönemde muhalefet olmak için değil hükümet olmak için çalışmaya karar verdik. Projelerimiz ile toplumu ikna edip hükümet olmaya talip olduk.” dedi.

"BİRÇOK KONUDA İŞ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ"

KTMMOB’un ülkenin en büyük meslek örgütlerinden biri olduğunu söyleyen Çeler, “Sizlerle iş birliğini nasıl geliştirebileceğimizi konuşmak istiyoruz, bunun yanında gerek Kıbrıs sorunu konusunda gerek deprem gerekse çevre gibi konularda iki toplumu bir araya getirmek ile ilgili neler yapılabileceği noktasında da iş birliği yapabiliriz” dedi.

Görüşmede ayrıca; çevre sorunları, enerjide yaşanan sorunlar, deprem ve okulların güçlendirilmesi çalışmaları, kent ve ülke planlaması, yabancı işçiler, kaçak yaşam ve insan ticareti, tarım ve gıda ile inşaat sektörü ve yasa değişikliklerinin yarattığı sonuçlar ile ekonomik konular değerlendirildi.

KTMMOB Başkanı Seran Aysal da, bu dönemde birliğin ilk siyasi parti ziyaretinin TDP tarafından yapıldığını belirtti.

Aysal, “TDP, birliğin görüşlerine yani uzman görüşlerine ve verdiğimiz mücadelelere her zaman destek verdi. Bu yüzden bizde yeri özeldir. Diyalog ve dayanışmanın artırılması da topluma büyük katkı sağlar.” dedi.

AYSAL: KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOKTUR

Kıbrıs sorunu konusunda da ciddi bir hareketlenme dönemine girildiğini ve devamının olacağının görüldüğünü söyleyen Aysal, KTMMOB tarafından bu konuda neler yapılabileceği, sürece nasıl katkı sağlanabileceği konusunda bu temasların önemini belirtti.

Mühendislik, Mimarlık ve Şehir Plancılığı mesleklerinin insan hayatına her noktada temas ettiğini ifade eden Aysal, bu konuda siyasi partiler ile çalışmanın kaçınılmaz olduğunu kaydederek, “Çünkü ne kadar bilimsel çalışmaya yaparsak yapalım, açıklamalarla görüşlerimizi paylaşalım, ne kadar doküman üretirsek üretelim günün sonunda devleti yönetecek siyasi partiler bu konuyu özümsemez veya o çalışmanın bir parçası olmazsa bu çalışmaların hayata geçmesi ya mümkün olmuyor veya çok değerli olan zaman kaybediliyor. Dolayısı ile çalışmalarda ortaklaşmak, fikir birliği açısından önceden tartışmaları yapmak, görüşleri paylaşmak bizim için son derece önemlidir ve olması gerekendir. Çünkü kaybedecek zamanımız yoktur.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar