"Uluslararası camia CTP'nin görüşlerini dinliyor"

4 Ekim 2024

Güncelleme: 4 Ekim 2024

A
A

Kıbrıs konusunda CTP olarak yürüttükleri siyasetin uluslararası camia tarafından kabul gördüğünü kaydeden Akansoy, "Sunduğumuz dört madde üzerinden sonuç alabileceğimizi düşünüyoruz." dedi.

ZgotmplZ

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Kıbrıs ile ilgili kararları Kıbrıs’ta yaşayan halkın vermesi gerektiğini söyledi.

Ada TV’de Cüneyt Oruç’un sorularını yanıtlayan Akansoy, Kıbrıs sorununa ilişkin, yukarıdan dayatılan modellerle değil, halkın içselleştirdiği süreçlerle yol almanın en sağlıklı yöntem olacağını kaydederek, sürdürülebilir, güvenlikli, işlevsel ve siyaseten eşit bir yapının kurulması gerektiğini kaydetti.

CTP olarak yürüttükleri siyasetin uluslararası camia tarafından kabul görmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Asım Akansoy, şöyle devam etti:

“Bizim ortaya koyduğumuz yaklaşım BM zemininde bir yaklaşımdır. Gelişi güzel bir müzakere sürecine girmek istemediğimizi defalarca söyledik. Bırakın azınlık konusunu, biz ertesi gün müzakerelere de başlamayacağız. Sonuç alıcı bir müzakere sürecine başlamamız için ciddi hazırlık yapmamız gerekiyor. CTP, çok ciddi bir şekilde hazırlanacak. Uluslararası camianın bizim görüşlerimizi şimdiden dinlemeye başlaması ve benimsemesi çok önemlidir. Sunduğumuz dört madde üzerinden sonuç alabileceğimizi düşünüyoruz.”

Müzakerelerin sonuç odaklı olması gerektiğine dikkat çeken Akansoy, siyasi eşitliğin kesinlikle pazarlık konusu yapılamayacağının altını çizdi.

“Müzakerelere başladıktan sonra statükonun eski haline dönülmeyecek. Taraflardan herhangi biri, herhangi bir sebepten dolayı masayı çökertirse, diğer tarafın hakkının yenmemesi gerekiyor.” diyen Asım Akansoy, kalıcılığın ve iki tarafın eşitliğinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Akansoy, “Sayın Tatar’ın bugüne kadar izlediği siyaset, ayrılıkçı ve sıfırdan başlama siyasetidir. Yeni bir müzakere sürecine başlayalım diyor. Siz, zemini güçlü olmayan bir yapıda kayar gidersiniz. Güçlü zemine basacağız, hükümette de cumhurbaşkanlığında da.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar