Üstel, 2025'in Türkiye'nin desteğiyle "sağlık yılı" olacağı mesajını verdi

7 Temmuz 2024

A
A

Başbakan Üstel, Beyarmudu Sağlık Ocağı'nın açılışında, çalışmaları devam eden sağlık projeleri hakkında bilgi vererek, Türkiye ile yapılan protokolle hekim ihtiyacının karşılanacağını aktardı.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, Beyarmudu Sağlık Ocağı'nın açılış törenine katılarak, hükümetin yerel yönetimlerle iş birliğini sürdürdüğünü belirtti.

Başbakanlık'tan verilen bilgiye göre, açılış töreninde konuşma yapan Üstel, Beyarmudu Belediyesi ile yürütülen ortak çalışma sonucu uzun yıllardır beklenen Beyarmudu Sağlık Ocağı’nı halkın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

DİĞER PROJELER

Lapta Sağlık Ocağı’nın ve Değirmenlik Sağlık Merkezi'nin ihalesine de çıkıldığını belirten Üstel, her iki sağlık merkezinin kısa sürede ülkeye kazandırılacağını kaydetti.

Üstel, artan nüfusa karşılık verebilmek adına, Maraş bölgesinde ihalesine çıkılan bin metrekarelik sağlık ocağının açılışını da bir yıl içerisinde yapmayı hedeflediklerini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de katkıları ile inşa edilecek olan Pamuklu Sağlık Merkezi’nin de ihalesi tamamlandığının bilgisini verdi.

GİRNE VE GÜZELYURT HASTANELERİ İÇİN 2025 YILI İŞARET EDİLDİ

Batı bölgesinin yıllardır beklediği Güzelyurt Hastanesi için de ihaleyle çıkıldığını dile getiren Üstel, hem Güzelyurt hem Lefke halkının yararlanabileceği modern bir hastane inşa edeceklerini kaydetti. Üstel, "Tam donanımlı Girne Devlet Hastanesi ve Güzelyurt Devlet Hastanesi yatırımlarını 2025 yılında bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Üstel, "Sözümüz söz... TC’nin de destekleri ile 2025, sağlıkta büyük yatırımlara imza atacağımız bir sağlık yılı olacak." şeklinde konuşarak, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin de "adeta beş yıldızlı bir otel" haline getirileceğini söyledi.

“HEKİM AÇIĞI KAPANACAK”

Anavatan Türkiye ile süren güçlü iş birliği sayesinde sağlıkta yeni adımlar atılacağını söyleyen Üstel, “Gerek hastanelerde gerekse sağlık ocaklarına ihtiyaç duyulan eksikliklere takviye yapabilmek için Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile ön protokol yapıldı. Bu çerçevede eksik hekim açığımızı da kapatacağız.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar