Üstel, elektrik kesintileri için çalışanları suçladı polisi göreve çağırdı

15 Ağustos 2024

Güncelleme: 15 Ağustos 2024

A
A

Başbakan Üstel, elektrik kesintileri ve sabotaj ihtimaliyle ilgili çalışanları suçlayarak polisi göreve çağırdı. Üstel, ''halkımız bunu hak etmedi. Çalışmaları yavaşlatacaksınız da elinize ne geçecek? Buna kimsenin hakkı yok'' dedi.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, elektrik kesintilerinin nedenini araştırmak ve sabotaj ihtimaliyle ilgili şüpheleri dolayısıyla Teknecik Elektrik Santrali’ne giderek kurum yetkililerinden bilgi aldı, toplantı gerçekleştirdi.

Üstel, KIB-TEK yetkilileri ve polis teşkilatıyla bir toplantı gerçekleştirerek, kesintilerin sebeplerini ve sabotaj ihtimalini değerlendirdi.

Üstel, elektrik kesintilerinin halka zarar verdiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, kesintilerin ardındaki nedenleri araştırmak için polis teşkilatını göreve çağırdığını belirtti.

Üstel, bu durumu sabote edenlerin tespit edilmesini ve gereken işlemlerin yapılmasını istedi.

Üstel, toplantıda KIB-TEK Genel Müdürü Dalman Aydın, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Paşa, yönetim kurulu üyeleri, Teknecik Elektrik Santrali’nden sorumlu Müdür Yardımcısı Naci Kurra, Girne Polis Müdürü Aziz Nizamoğlu ve Girne Cürümleri Önleme Şube Amiri Müfettiş Murat Bayram ile görüştü.

Başbakan, santralde buhar tribünlerinden çıkan kara dumanlar ve beş mobil jeneratörün aynı anda arızalanmasının, tarihte ilk kez karşılaşılan bir durum olduğunu ifade etti. Ayrıca, çalışanlara baskı yaparak işleri yavaşlatan sendikanın tavrını eleştirdi ve bu tür eylemlerin halkı mağdur ettiğini belirtti.

Sorunun çözümü için dıştan takviye ekipler getirildiğini ve beş mobil jeneratörün tamir edilerek hızla elektrik verilmeye başlanacağını söyleyen Üstel, dış ekiplerin rahat çalışabilmesi için polis teşkilatının bölgede güvenlik önlemleri alacağını da ekledi.

KIB-TEK'e yatırım yapılmadığı eleştirilerine yanıt veren Üstel, son iki yılda elektrik kurumuna 2013’ten bu yana yapılan yatırımlarla eşdeğer yatırımlar yapıldığını belirtti. Ayrıca, önümüzdeki günlerde dört mobil jeneratör daha alınacağını ve bu ihalelerin uluslararası düzeyde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Üstel, hükümet olarak Teknecik Elektrik Santrali'nin düzenli çalışması için sürekli yatırım yaptıklarını ve bundan sonraki süreçte de KIB-TEK'e yatırımların devam edeceğini vurguladı.

“İNSANLARIMIZIN ELEKTRİKSİZ KALMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI DEĞİL”

Üstel, “İnsanlarımızın elektriksiz kalmasına gönlümüz razı değil. Biz, ülkemizdeki enerji sorununa kökten çözüm getirelim istiyoruz. Ama kökten çözüm getirme çalışmaları yapılırken burada bir sabote endişesi ile karşı karşıya kalmamız, bizi üzer.” ifadelerine yer verdi.

“Tarihinde yoktur, buhar tribünlerinden bu kadar kara dumanın çıkması. Tarihinde yoktur, beş tane mobil jeneratör birden dursun ve arıza yapsın.” diye konuşan Üstel, konuyla ilgili polis teşkilatını göreve çağırdığını ve bir soruşturmanın başlatılmasını istediklerini belirtti.

Üstel, “Halkımız ve bizler bunu hak etmedik. Konuyla ilgili kişiler olması durumunda, polis teşkilatımızın yapacağı soruşturmada ortaya çıkmasını istiyoruz.” dedi.

Halkın elektriksiz kalmaması için canla başla mücadele verildiğini belirten Üstel, ancak sendikanın işlerin yavaşlatılması için burada bulunan çalışanlara baskı yaptığını ifade etti.

“ÇALIŞMALARI YAVAŞLATACAKSINIZ DA ELİNİZE NE GEÇECEK?”

“Halk bunu hak etmedi ve sendikanın görevi de bu değil. Bu sıcak günlerde hastalarımız ve yaşlılarımız var. Çalışmaları yavaşlatacaksınız da elinize ne geçecek? Buna kimsenin hakkı da yok yetkisi de yok. Bu süreci kısaltmak için ve sürekli bir şekilde arızalı mobil jeneratörleri hayata geçirmek için dıştan takviye ekip aldık.” şeklinde konuşan Üstel, süratli bir şekilde beş mobil jeneratörün tamir edilip elektriksiz olan bölümlere elektrik verilmeye başlanacağını söyledi.

Üstel, dıştan gelen ekiplerin rahat çalışabilmesi ve rahatsız edilmemeleri için de polis teşkilatından bir ekibin bölgede olacağını ifade etti.

Üstel, hükümeti devraldıkları günden beri Teknecik Elektrik Santrali’nin düzenli çalışması ve her sene elektrik açığının karşılanması için de yatırımlar yaptıklarını kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar