Üstel'den “Famagusta” dizisine tepki: Tüm tedbirleri alacağız, gerekli adımları atacağız

1 Eylül 2024

Güncelleme: 1 Eylül 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel Netflix'te yayınlanacak olan “Famagusta” dizisine sert tepki göstererek “Gerçekleri çarpıtan propaganda dizisini kabul etmiyoruz” dedi.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtan ve Rum tarafının propagandasını yapan “Famagusta” adlı diziye tepki göstererek, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Üstel, Rum Yönetimi’nin yıllardır dezenformasyonla Kıbrıs Türklerinin haklı davasını çarpıttığını ifade ederek şunları söyledi:

“Rum Yönetimi’nin Ada’da 60 yıldır yaşanan gerçekleri saptırmaya yönelik son adımı olan ve Eylül ayında Netflix’te yayına gireceği açıklanan dizide, Kıbrıs Barış Harekatı'nı çarpıtan, Rum propagandası dolu ve Türkiye’yi işgalci olarak gösteren anlayışı kabul etmek, mümkün değildir. Rum Yönetimi, 60 yıldır sürdürdüğü dezenformasyon ve Kıbrıs Türkü’nün haklı davasını çarpıtma politikalarına hiç ara vermeden devam ediyor.”

Üstel, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıların, baskıların ve soykırımların dünya tarihi tarafından da kabul edilmiş gerçekler olduğuna dikkat çekerek, bu gerçekleri saptırmaya çalışan girişimlere karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti:

“Onların tüm dünyayı, filmlerle kandırmasına, Ada'daki gerçekleri saptırmasına, Kıbrıs Türklerinin haklı davasını sulandırmalarına seyirci kalmayacağız. Oturup beklemeyeceğiz. Gerekli tüm tedbirleri alacağız, gerekli adımları da atacağız.”

Üstel, bu tür yapımlara onay veren yayın platformlarının, gerçekler üzerine inşa edilen Kıbrıs Türk yapımlarına nasıl cevap vereceklerini de yakından takip edeceklerini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar