Üstel'den Adıyaman'da "Adalet arıyoruz" vurgusu: Acımız büyüktür ve dinmeyecektir

12 Haziran 2024

Güncelleme: 12 Haziran 2024

A
A

Adıyaman Adalet Sarayı önünde duruşma öncesi konuşan Başbakan Üstel, “Adıyaman’da adalet arıyoruz. İsias Otel davası Kıbrıs Türk halkı için ortak bir hukuk mücadelesine ve davaya dönüştü” dedi.

ZgotmplZ Mustafa Sarpten

İsias Otel duruşması için Adıyaman'da bulunan Başbakan Ünal Üstel, mahkeme öncesi basına açıklama yaptı. 

Başbakan Ünal Üstel, İsias Otel davasının Kıbrıs Türk halkı için ortak bir hukuk mücadelesine ve davaya dönüştüğünü söyledi.

“İsias davasıyla ilgili yargılanma sürecinde ailelerimizin yanındayız.” diyen Başbakan Üstel, yasalar çerçevesinde verilebilecek en yüksek ve caydırıcı cezaların uygulanması için ısrarla davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

Başbakan Üstel, 6 Şubat’ta Türkiye’de yaşanan asrın felaketinde kaybedilen canlara Allah’tan rahmet dileyerek, “Bu felakette biz de KKTC olarak Şampiyon Meleklerimizi, çocuklarımızı, evlatlarımızı kaybettik. Acımız çok büyük.” dedi. 

Hükümet, muhalefet, parti başkanları, vekiller, aileler, tüm KKTC’yi temsil eden bireyler olarak bugün Adıyaman’da olduklarını söyleyen Başbakan Üstel, şunları kaydetti:

“Adıyaman’da adalet arıyoruz. Çünkü bizim acımız büyüktür ve dinmeyecektir. Oteli inşa edenlerin gerekli cezayı almaları için adalet yerine gelene kadar davanın takipçisi olacağız.” 

Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güvendiklerini vurgulayan Başbakan Üstel, beklentilerinin, üçüncü raporun en kısa zamanda hazırlanarak, otel sahiplerinin olası kastla yargılaması olduğunun altını çizdi.

Fotoğraf / Mustafa Sarpten

İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan’da Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmüş ve 72 ölü, 8 yaralı olan ana dosya ile 2 yaralının daha olduğu ek dosya birleştirilmişti. Dört gün süren ilk duruşmanın ardından, tek gün görüşülen ikinci duruşmada, mahkeme ara kararlar almıştı.

Mahkeme ikinci duruşmada; tutuklu sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız’ın tutukluluk hallerinin devamına, 8 sanığın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına, ayrıca Gazi Üniversitesi dışında mümkünse teknik bir üniversiteden yeniden bilirkişi raporu talep edilmesine karar vermişti. Mahkeme, bir sonraki duruşma tarihini ise; 12 Haziran saat 10.00 olarak belirlemişti.

Duruşma ardından mahkeme, 14 Mayıs’ta Grand İsias Otel'le ilgili bilir kişi raporunun 9 Eylül Üniversitesi tarafından yeniden hazırlanmasına karar verdi.

Diğer yandan 28 Mayıs’ta ise; Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileriyle ilgili soruşturma izni vermişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar