Üstel'den kurultay sonrası için vaatler...

25 Ağustos 2024

Güncelleme: 27 Ağustos 2024

A
A

Başbakan Üstel, UBP Kurultayı'nın ardından imza atacakları projeleri aktararak, "Yeter ki, güçlü iktidarımızı 2027 yılına kadar sürdürelim." dedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, UBP Kurultayı sonrasında yapacakları icraatlar hakkında bilgi verdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Başbakan Üstel, UBP’de kurultaya sayılı günler kaldığını belirterek, örgütlerde muhteşem bir hareketlilik ve heyecan olduğunu kaydetti.

Kurultay sonrası yeni projelere imza atacaklarını söyleyen Üstel, elektrik konusunu bitirilmesi gereken sorunların en başına koyduklarını ayrıca, ekonomiye ağırlık vereceklerini, halkın alım gücünü yükselteceklerini, piyasadaki pahalılığın da önüne geçeceklerini belirtti.

Üstel, çok büyük projeleri olduğunu belirterek, "Biz icraatcı bir hükümetiz. İş yapıyoruz... Yeter ki güçlü iktidarımızı 2027 yılına kadar sürdürelim." ifadelerini kullandı.

Başbakan Üstel'in, konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Sevgili kardeşlerim,

Herkese iyi pazarlar diliyorum.

Büyük UBP'nin Büyük kurultayına artık sayılı günler kaldı. Üyelerimizde büyük bir coşku var. Örgütlerimizde demokrasi şöleni söylemimize uygun olarak muhteşem bir hareketlilik ve heyecan var. Partililerimiz, bir araya geliyor kucaklaşıyor ve partilerine sahip çıkıyorlar. Bu muhteşem tablo bize gelecekteki zaferlerin müjdesini daha bugünden veriyor.

Her zaman dile getiriyorum. Biz büyük bir parti olmanın yanında büyük de bir aileyiz. Kurultaylar yaşanması gereken süreçler. Elbette bu süreç de UBP'nin zaferi ile noktalanacak ve önümüze bakacağız. İktidarda ve istikrarla yolumuza devam edeceğiz.

Kimsenin endişesi olmasın; yeni yasama döneminde, iktidarda güçlü şekilde devam eden bir UBP olacak. İstikrarla yürüyen ve her geçen gün daha da büyüyen bir UBP. Kurultay sonrası tüm milletvekillerinin, kucaklaştığı, tek yürek olduğu bir UBP. Kavganın değil, kardeşliğin, küslüğün değil, dostluğun hüküm sürdüğü bir UBP. Tüm milletvekilleri ile kenetlenmiş tarihin yazacağı icraatları hayata geçirmiş bir UBP. Hükümette ve Mecliste, halkı için, ülke menfaatleri için çalışan, yarım kalan projeleri tamamlayan, yapılmayan reformları yapan, yıllardır bekleyen yasaları geçirerek vatandaşın önünü açan bir UBP olacak.

Ekonomiye ağırlık vereceğiz. Halkımızın alım gücünü yükselteceğiz. Atacağımız adımlarla, piyasadaki pahalılığın da önüne geçeceğiz. 40 yılı aşkın süredir devam eden enerji sorunumuzu artık bitirmenin zamanı geldi. Gerekli ilk adımları attık, şimdi bunları gerçekleştirmek için çalışacağız. Elektrik konusunu bitirilmesi gereken sorunların en başına koyduk. Açılmaz denen havalimanını açtığımız gibi, yapılmaz denen yerel yönetimler reformunu yaptığımız gibi, bitmez denen Alsancak yolunu bitirdiğimiz gibi bunu da bitireceğiz.

Kara yollarındaki sorunlarımızı çözmek için zaten devredeyiz. 3 proje tamamladık. Şimdi sıra 5 yeni projeyi tamamlamaya geldi. Bunları da bitireceğiz. Sağlıkta 3 yeni hastane projemiz başladı. Bitireceğiz. Gençlerimiz için çok büyük projelerimiz var. Gerçekleştireceğiz. Biz icraatçı bir hükümetiz. İş yapıyoruz. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz sözüne inanıyoruz.

Bu ülkede çoktan bitmesi gereken ancak istikrarsız siyasi dönemler yüzünden tamamlanamayan pek çok proje var. Türkiye ile kurduğumuz karşılıklı güvene ve saygıya dayalı ilişkilerimizin de katkısı ile bazılarını bitirdik, geriye kalanların bitirilmesi için projeleri yeniden başlattık.

Size buradan açıkça söz veriyorum. Tüm imkanlarımızı seferber ederek, halkımızın ihtiyaç duyduğu öncelikli tüm projeleri bitireceğiz. Yeter ki siyasi istikrarımızı koruyalım, yeter ki güçlü iktidarımızı 2027 yılına kadar sürdürelim.

Değerli kardeşlerim,

Çok daha güzel, çok daha güçlü, refahın yükseldiği, sıkıntıların aşıldığı, projelerin tek tek bitirildiği yarınlar bizi bekliyor. Az kaldı. Sizlere en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar