"Uygulamalarının hiçbir rasyonel tarafı olmayan hükümete kimsenin güveni yok"

5 Haziran 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Erhürman, siyasi ve ekonomik yapıda ciddi sıkıntıların olduğunu ifade ederek, bunların öngörüsüzlük ve güvensizlik yarattığını, bu nedenle insanların hükümete güveni kalmadığını savundu.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, milletvekilleri Filiz Besim ve Fikri Toros ile birlikte Ali Kamacıoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı (KTSO) ziyaret etti.

"SİYASET VE EKONOMİ ALANINDA ÇOK CİDDİ SIKINTILAR VAR"

Memleketin her alanında birçok sorun olduğunu, kendileri açısından işin bir siyasi bir de ekonomik bacağı olduğunu söyleyen Erhürman, bunların birbirinden çok da fazla ayrılmadığını ifade ederek, “Ekonomik olarak kendi ayaklarımız üzerinde durabildiğimiz oranda, siyaseten de daha sağlıklı yapılara sahip olma şansına ulaşıyoruz.” dedi.

Siyaseten istikrarlı bir ortam oluşmadıkça, ekonomide de işlerin daha öngörüsüz ve sürdürülemez hale geldiğini kaydeden Erhürman, iki bacakta da çok ciddi sıkıntıların bulunduğunu ifade etti.

"KARARLAR YANLIŞ VE TARTIŞMA KONUSU"

Söz konusu iki bacağın da birbirini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Tufan Erhürman, alınan kararların hem yanlış alındığı, hem de tartışma konusu olmaktan çıkamadığı bir dönemden geçildiğini belirtti.

Yaşananların öngörüsüzlük ve güvensizlik olarak geri döndüğünü kaydeden Erhürman, et konusunda yaşananlara da değindi ve ne yapılmak istendiğinin kimse tarafından anlaşılmadığı bir ortam oluştuğunu söyledi.

“GÜNEY'İN GELİR DÜZEYİ YÜKSEK OLDUĞU HALDE, EKONOMİNİN GÜNEY'E KAYMASI, ANOMALİ"

1 euronun 35 TL’ye denk geldiği Güney Kıbrıs’taki anketlere göre en önemli sorunun hayat pahalılığı olduğu, Güney'deki insanların gelir düzeylerinin Kuzey'dekilerden daha yüksek olduğu bir dönemde, ekonominin Güney'e kaydığını ifade eden Erhürman, söz konusu durumu “anomali” olarak niteledi.

"Ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin, hiçbir rasyonel tarafı olmayan uygulamalarla ortaya çıktığını" savunan Erhürman, asgari ücret konusunda yaşananları da eleştirdi, 124 lira indirim yapılarak, “ortalığın birbirine katıldığını” kaydetti.

Asgari ücretteki indirimden sonra, elektriğe yüzde 13 zam yapıldığına işaret eden Erhürman, “Adına hükümet diyen yapı kalıcı sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor. İnsanların bu yapıya güveni kalmadı.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar