Uyuşturucu alan ve veren Afrikalılar tutuklandı

Kamalı Haber, 5 Haziran 2024

Güncelleme: 5 Haziran 2024

A
A

Bir araçta uyuşturucu ile yakalanan Zimbabweli öğrenci üzerinden, uyuşturucuyu aldığı kişiye ulaşılarak, onunla aynı evde bulunan bir kişi daha olmak üzere üç zanlı tutuklandı. Aranan şahıslar olması nedeniyle zanlılar iki gün tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Zimbabwe uyruklu öğrenci P.T.K., Kamerunlu C.M.P. ve Libya uyruklu öğrenci A.B.M., mahkemeye çıkarıldı.

Foto: Kamalı Haber

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlıların “Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu” suçlamasıyla tutuklandıklarını söyledi.

Polis, 4 Haziran 2024 tarihinde saat 12.30 raddelerinde, Cürümleri Önleme Şubesi'nde görevli bir ekip tarafından Lefkoşa'da, Küçük Kaymaklı Bölgesi'nde, ZPY 797 plakalı araç içerisinde şüpheli halde tespit edilen zanlı P.T.K.’nin tasarrufunda, yaklaşık 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

ALDIĞI KİŞİ DE BULUNDU

Suçüstü tutuklanan zanlıdan yapılan soruşturmada, söz konusu maddeyi, İsmail Beyoğlu Caddesi’nde bulunan bir apartmanda yaşayan C.M.P.’den aldığının tespit edildiğini açıklayan polis, zanlı P.’nin evinde yapılan aramada 68 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

Polis, P. ile aynı adreste tespit edilen A.B.M.’nin tutuklandığını, sorgulanan P.’nin uyuşturucu maddeyi 3 Haziran’da 84 gram aldığını, 2 paketini P.T.K.’ye, 8 paketini ise başka şahıslara verdiğini söylediğini anlattı.

Uyuşturucu maddelerin analize gönderileceğini, zanlı P.’nin uyuşturucu verdiği şahısların arandığını kaydeden polis, 3 zanlının da 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar