Yargıç: Suç işleyene kadar kaçaklar tespit edilemiyor

Kamalı Haber, 11 Eylül 2024

Güncelleme: 11 Eylül 2024

A
A

Öğrenci olarak gelip, iki yıldır kaçak yaşam süren sanık, soygun suçundan 3 yıl hapse mahkum edildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen “Bina Açma, Sirkat, Kasti Hasar, Mülke Tecavüz ve KKTC'de İzinsiz İkamet Etmek” suçlarından yargılanan Obinna Maxwell Nwakonuche hakkındaki dava karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanık 3 yıl hapse mahkum edildi. 

Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararı Yargıç Barkın okudu. 

Yargıç, sanığın 7 Mayıs 2024 tarihinde Lefkoşa'daki Euro Care Tüp Bebek Merkezi'nin penceresinin demir korkuluklarını levye yardımıyla söküp camı kırarak toplam 7 bin TL hasara uğratıp içeriye girdiğini, çekmece içerisinde bulunan 8 bin 100 Euro, 13 bin 915 Dolar ve 7 bin 355 Stg nakit parayı sirkat ederek aynı yerden çıkış yaptığını söyledi. 

Tutuklanan sanığın çaldığı paraların "Eski Devlet Kimya Laboratuvarı avlusu" içerisinde olduğunu söyleyip sakladığı yeri gösterdiğini ve tüm paraların bulunduğunu söyleyen yargıç, sanığın yapılan muhaceret kontrolünde 5 Haziran 2022 tarihinden itibaren tutuklandığı güne kadar toplam 702 gün KKTC'de izinsiz ikamet ettiğini belirtti.

OKULA DEVAM EDEMEYİNCE SOYGUN YAPTI

Yargıç, sanığın ifadesinde ülkeye öğrenci olarak geldiğini, babasını kaybettiği için okula devam edemediğini söylediğini aktararak, yargılandığı ve mahkum edildiği bina açma suçunun 7 yıl, sirkat suçunun 3 yıl hapis öngören, giderek yaygınlaşan suçlar olduğunu belirtti.

YARGIÇ: SUÇ İŞLEYENE KADAR KAÇAKLAR TESPİT EDİLEMİYOR

Ülkeye öğrenci olarak gelen ve kaçak yaşamaya başlayan sanığın suç işleyene kadar ikamet izinsiz olduğunun tespit edilemediğini ve son zamanlarda birçok vakada aynı durumla karşılaştıklarını, kaçak yaşam sürenlerin suç işleyene kadar yetkili makamlar tarafından tespit edilemediğini belirten yargıç, sanığın çaldığı tüm paraların bulunduğunu, ancak içeri girerken verdiği 7 bin TL’lik zararın tazmin edilmediğini, şikayetin devam ettiğini belirtti.  

Yargıç, sanığın işlediği suçu ve davalarını kabul etmesini lehine değerlendirdiklerini belirterek, sanığı 3 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar