Yargıçtan "kaçak" meselesinde işverenler hakkında soruşturma emri: Çoğu kaçak işveren mağduru

Kamalı Haber, 1 Temmuz 2024

Güncelleme: 1 Temmuz 2024

A
A

Ülkede kaçak yaşadıkları tespit edilen Pakistan uyruklu iki zanlı, mahkemede işverenleri tarafından mağdur edildiklerini ileri sürdü.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Pakistan uyruklu N.A. ile S.F., ülkede kaçak yaşadıkları tespit edilerek tutuklandı. İki zanlı bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, iki zanlının Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Muhaceret Şubesi'ne giriş-çıkış belgesi almak için geldiklerinde tespit edilerek, tutuklandıklarını söyledi.

Polis, N.A.'nın 301, S.F.'nin ise 81 gündür ülkede kaçak olarak yaşadığını belirlendiğini söyledi.

Polis memuru, her iki zanlıyla ilgili gerekli araştırmanın yapıldığını, ülkede yasal bağları bulunmadığını belirterek, 20 gün süreyle cezaevine gönderilmelerini talep etti.

"İŞVEREN MAĞDURUYUZ" SAVUNMASI

Polisin ardından söz hakkı verilen zanlı N.A., “Lefkoşa’da bir iş yerinde çalışıyorum. Çalışma izni için giriş-çıkış belgesi dahil tüm belgeleri verdim. Her hafta çalışma iznimi sordum. Sürekli WhatsApp'tan mesaj attım. Kaç kere sordum. Bana geçen gün tekrar giriş-çıkış belgesi almam gerektiğini söylediler. Polise gidip, belge alınca tutuklandım.” dedi.

S.F. ise “Alayköy’de bir iş yerinde çalışıyorum. Hem 40 gün çalıştırdılar, paramı eksik verdiler üstelik çalışma izni çıkarmadılar.” dedi.

YARGIÇ: ÇOĞU KAÇAK İŞVERENLER TARAFINDAN MAĞDUR EDİLENLER

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Jale Ergüden, ikamet izinsiz duruma çıkan çoğu kişinin işverenler tarafından mağdur edildiğini söyledi.

Yargıç, soruşturma yapılırken, polisin işverenlerle ilgili araştırma yapması gerektiğine değindi.

Ergüden, iki zanlının 20 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine, zanlıların işverenleri hakkında soruşturma başlatılmasına ve mahkemeye rapor sunulmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar