"Yasayı yanımıza aldık, eylemi polisin emniyeti için de yapıyoruz"

14 Haziran 2024

Güncelleme: 14 Haziran 2024

A
A

El-Sen Genel Başkanı Tuğcu, T&T Şirketi'nin Ercan'daki borcu nedeniyle elektriğini keseceklerini belirterek, polisin Ercan’da kendilerine engel olmamasını ve kendilerini polisle karşı karşıya getirmemelerini istedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi - Aslı Kabo

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, T&T Havalimanı İşletmeciliği’nin Ercan Havalimanı’nda 92 milyon TL elektrik borcu olduğu gerekçesiyle, Ercan'ın elektriğini bugün keseceklerini yineledi.

Kuzey Kıbrıs TV’de yayınlanan Kaptan'ın Günlüğü programında Ahmet Kaptan’ın sorularını yanıtlayan Tuğcu, Ercan’daki eylem için, “Bizim niyetimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek, onu orada (Ercan Havalimanı) halka anlatacağız. Söz verdiğimiz gibi gerekli kesme işlemini yapacağız.” ifadelerini kullandı. 

Programda, polisin engelleme yetkisi olup olmadığı sorusuna, yasayı yanlarına aldıklarını, konuyu polise de açıklayacağını belirterek, Polis Genel Müdürü'ne de çağrı yapan Tuğcu, Ercan’da kolluk kuvvetleri bulunduğunu, muhacerette de memurlarının da çalıştığını, onların da ne tehlike altında olduklarını açıklayacaklarını söyledi.

Tuğcu, polisin Ercan’da kendilerine engel olmamasını ve kendilerini polisle karşı karşıya getirmemelerini isteyerek, “Bizim, polisimizle herhangi bir sorunumuz yok.” dedi.

Ahmet Tuğcu, El-Sen’in bu eylemi, oradaki polislerin ve ona bağlı itfaiyecilerin emniyeti için de yaptıklarının altını çizdi.

"ZAM ONAYLANIRKEN, SEN ORADA DEĞİL MİYDİN?"

Geçtiğimiz günlerde Ekonomi ve Enerji Bakanı’nın Meclis’te, “Kıb-Tek’e, elektriğe yüzde 13 zam nedir?” diye sorduğunu hatırlatan Tuğcu, elektriğe zam yapılması hakkında, “Kıb-Tek Yönetim Kurulu karar alır, önergeyi Bakanlar Kurulu’na götürür, Bakanlar Kurulu’nda onaylanır” diyerek, Bakan’a hitaben, "Sen o koltukta değil miydin bu yüzde 13'lük zam onaylanırken?, ayıptır, insanların aklı ile dalga geçmeyin.” ifadelerini kullandı.

Tuğcu, 11 Haziran'da yaptığı açıklamada, T&T Şirketi’nin Ercan’da birikmiş 92 milyon TL tutarında elektrik borcu olduğunu ifade ederek, Emrullah Turanlı yönetimindeki T&T Şirketi’nin işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın borcuna dokunmadığı gerekçesiyle, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) yönetimini bu adaletsizliğe son vermeye çağırarak, "Aksi halde, tıpkı borcu olan vatandaşa yapılan uygulamada olduğu gibi, EL-SEN olarak, 14 Haziran Cuma günü bölgeye giderek, Ercan Havalimanı’nın elektriğini keseceğiz." demişti.

Kıb-Tek de, dün akşam yaptığı açıklamada, T&T yetkilileriyle görüşüldüğünü ve borçların yapılandırılması konusunda mutabakat sağlandığını belirterek, elektriğin kesilmemesi gerektiğini kaydetmişti.

El-Sen ise, borç yapılandırmasına tepki göstererek, El-Sen'in de bu mutabakatın bir parçasıymış gibi göstermeye çalışıldığını ve yapacaklarını açıkladıkları eylemi baltalamaya çalışma girişimlerinin bir işe yaramayacağını belirtmiş ve Ercan'ın elektriğinin kesileceğini yinelemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar