Yerli üretici 3 firmaya ait tavuk, sucuk ve hamburgerler toplatıldı

28 Haziran 2024

Güncelleme: 28 Haziran 2024

A
A

Halk Sağlığı Birimi et ürünleri, süt ürünleri ve bal üretimi yapan 63 imalathaneyi denetledi. Uygunsuz bulunan üç firmanın; tavuk, sucuk ve hamburgerleri piyasadan toplatıldı. Bir süt imalathanesi de geçici süre kapatıldı.

ZgotmplZ

Veteriner Dairesi Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi’nin rutin denetimlerinde, bazı uygunsuzluklar tespit etti.

Halk sağlığı ve gıda güvenliği standartlarının yerine getirilmesi ve piyasaya arz edilen hayvansal orijinli gıdaların etkin kontrolünün sağlanması maksadıyla 10 Mayıs-25 Haziran tarihleri arasında yapılan denetimlerde, 20 süt imalathanesi, 34 kasap, 1 yumurta paketleme tesisi, 3 tavuk kesimhanesi, 5 bal paketleme tesisi ve 2 et işleme tesisi denetlendi.

Açıklamada, aynı dönemde hayvansal gıda ithalatlarından ve iç piyasa denetimlerinden alınan 73 numunenin Veteriner Dairesi Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı’nda analiz edildiği kaydedildi.

3 ÇEŞİT ÜRÜN PİYASADAN 

Bir et işleme tesisine gerekli uyarılar yapılarak 15 günlük süre verildi ve bir süt imalathanesinin de uygunsuzlukları giderene kadar faaliyetleri askıya alındı.

Veteriner Dairesi'nden yapılan açıklamada, analizler sonucunda bir adet çiğ tavuk, bir adet kangal sucuk ve bir adet hamburgerin mikrobiyolojik olarak uygunsuz bulunarak piyasadan toplatıldığı belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar