Yılmaz'la görüşen Üstel, hükümetin istikrarına vurgu yaptı

4 Temmuz 2024

Güncelleme: 4 Temmuz 2024

A
A

Başbakan Üstel, Ankara'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelerek imzalanan "2024 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması" kapsamında gerçekleştirilmesi öngörülen öncelikli projeleri ele aldı.

ZgotmplZ

Ankara'da bulunan Başbakan Üstel, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin Üstel, KKTC'de yaşayan halk ve ülkeleri için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile sık sık bir araya geldiklerini ve projeleri konuştuklarını aktararak, bugünkü görüşmede de 5 Haziran'da imzalanan anlaşmada öncelik verilecek alanlar üzerine görüştüklerini ifade etti.

Başbakan Ünal Üstel, "2024 İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması"nın, KKTC ile Türkiye arasındaki 16 milyar liralık en büyük anlaşma olduğunu söyledi.

Üstel, bu anlaşmanın tarihin en büyük protokolü olduğunu ve Türkiye'nin KKTC için 16 milyar liralık bütçe ayırdığını kaydederek, geçmişte 2012'de başlayan "Asrın Projesi"nin 2015'te bittiğini ve KKTC'deki bazı bölgelere su erişimi konusunda adımlar atmaya devam edeceklerini anlattı.

 Üstel, Türkiye Hükümeti ile uyum ve iş birliği sayesinde son iki yılda önemli projelere imza attıklarını belirtti. Bu projeler arasında "Yeni Ercan Havalimanı, Asrın Su Projesi ve Kablo ile elektrik projesi" gibi büyük yatırımların bulunduğunu vurguladı.

SİYASİ İSTİKRAR

Türkiye ve KKTC hükümetlerinin siyasi istikrardan yana kararlı duruşlarını net bir şekilde ortaya koyduklarını belirten Üstel, ''güzel bir istikbal için, siyasi istikrar şarttır. Biz istikrarlı şekilde yolumuza devam ediyoruz.'' ifadelerini kullandı. 

RUM YÖNETİMİ'NE ELEŞTİRİLER

Üstel, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin son dönemlerde yaptığı tutuklamaları ve insan hakları ihlallerine varan tutumlarını kınadı. Üstel, "Rum Yönetimi’nin, Kıbrıs Türk halkını sindirme ve ekonomisini çökertme girişimlerini bir kez daha kınıyoruz," dedi.

MÜLK MESELELERİ

Üstel, "Mal mülk meselelerinin ülkemizde oluşturulan ve uluslararası tanınmışlığa sahip Taşınmaz Mal Komisyonu üzerinden çözmek yerine, Kıbrıs Rum Yönetimi'nin kendi kendine yarattığı gayri hukuki ve gayri ahlaki bir mekanizma ile çözme çabaları bizi asla korkutamaz ve sindiremez" şeklinde konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar