Yunanistan ile Türkiye arasındaki elektrik gerginliği çözüldü

25 Temmuz 2024

Güncelleme: 25 Temmuz 2024

A
A

Yunanistan Bağımsız Elektrik İletim Operatörü, Kasos (Çoban Adası) ve Karpathos (Kerpe Adası) arasındaki alanda kabloların döşenmesi için yapılan çalışma nedeniyle, Türkiye ile yaşanan gerginliğin diplomasi yoluyla çözüldüğünü açıkladı.

ZgotmplZ

Yunanistan Bağımsız Elektrik İletim Operatörü (ADMIE), Türkiye’nin Kasos (Çoban Adası) ve Karpathos (Kerpe Adası) arasında çıkarmak istediği iddia edilen gerginliğin diplomasi yoluyla çözüldüğünü açıkladı.

ADMIE tarafından yapılan açıklamada, İtalyan gemisinin Çoban-Kerpe adaları arasındaki uluslararası sulardaki çalışmalarını tamamladığı ve bölgeden ayrıldığı belirtildi. Türkiye’nin, Türkiye-Libya arasında yapılan "yasadışı" anlaşma temelinde hareket ettiğini iddia etti. Atina'nın ise duruma zamanında müdahale edilerek gerginliğin yatışmasından duyduğu memnuniyet ifade edildi.

Rum basınında, İtalyan “Ievoli Relume” adlı gemi, Güney Kıbrıs ile Girit arasında denizaltı kablolar aracılığıyla yapılacak elektrik bağlantısıyla ilgili kabloların döşeneceği konumun tespiti için araştırma yaptığı sırada Türkiye’nin gerginlik çıkarmaya çalıştığı yazılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar