Öğretmenlik sınav sonuçlarına 3 günlük itiraz süresi

18 Ağustos 2024

A
A

2024-2025 öğretim yılı öğretmenlik sınavları bugün tamamlandı. Geçici sınav sonuçlarına 3 iş günü içerisinde itiraz hakkı bulunuyor.

ZgotmplZ

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Ömer A. Köseoğlu 2024-2025 öğretim yılı öğretmenlik sınavlarını 10 - 11 Ağustos ve 17 - 18 Ağustos 2024 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirildiğini söyleyerek, sınavların ardından izlenecek süreç ve deneyimleri hakkında bilgi verdi.

Sınav sonrası açıklanan sonuçların geçici olduğunu hatırlatan Köseoğlu, sonuçlara itirazı olan adayların 3 iş günü içerisinde itiraz edebileceklerini aktardı. “İtirazlar sonrası kesinleşecek olan Kesin Liste sonuçlarına göre 60 puan ve üzeri alan adaylar başarı listesine girmiş olacaklar ve yeni sınav tüzüğü çerçevesinde münhal sayısı kadar aday mülakata çağrılacaktır” diye sözlerini sürdüren Köseoğlu, mülakat sonrasında adayların atamalarının yine Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı tarafından yapılacağını bildirdi.

Geçen yıl yapılan Öğretmenlik sınavlarının ardından Öğretmenler Sınav Tüzüğünün doğru aday seçimine hizmet etmediğini söyleyen Köseoğlu, bu yıl tüzüğün değiştiğini ve yeni Öğretmenler Sınav Tüzüğü uyarınca Öğretmenlik sınavlarının bu değişiklik çerçevesinde, adayların önce 5 yıl geçerliliği olan Öğretmenliğe Giriş Ön Sınavına girdiğini, ardından burada başarılı olan adayların kendi branş bilgilerini içeren Öğretmenlik sınavına girmeye hak kazandığını belirtti. 

Yeni tüzük uyarınca ilki yapılan bu sınavlara katılımın rekor seviyede olduğunu, Kamu Hizmeti Komisyonu olarak zorlu süreci başardıklarını ancak önümüzdeki yıllarda sürecin gerek adaylar için gerekse Kamu Hizmeti Komisyonu için daha kolay olacağını belirten Köseoğlu, tüzüğün bu yeni şekliyle çok daha rasyonel hale getirildiğini böylece branşlarında daha yetkin öğretmenlerin görev alacağını da sözlerine ekledi.

Bugün itibariyla Kurumun tüm öğretmenlik sınavlarını başarıyla tamamladığını, Milli Eğitim Bakanlığından taleplerin gecikmeden gelmesi halinde 2024-2025 eğitim yılı başlamadan adayların mülakat ve atamalarının yapılmasını planladığını dile getiren Köseoğlu, özellikle adayların süreç hakkında doğru bilgiyi alabilmeleri için web sayfasını takip etmeleri gerektiğinin de önemini vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar