Türkiye mücahit ve mücahidelere gazilik hakları verecek

31 Ağustos 2024

A
A

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Serim, mücahit ve mücahidelerin, Türkiye’deki gazilere tanınan hak ve ayrıcalıklardan yararlanabilmesi için çalışma başlattıklarını duyurdu.

ZgotmplZ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102'nci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'nde resepsiyon verildi.

Resepsiyona, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlker Görgülü, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, bakanlar, bazı milletvekilleri, askeri erkan, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış temsilciliklere yolladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin mesajının okunmasıyla başlayan resepsiyon, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim'in konuşmasıyla devam etti.

Büyükelçi Yasin Ekrem Serim, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi olarak atanmasından çok kısa bir süre sonra böyle bir etkinlikte Kıbrıs Türk halkını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

"TÜRK MİLLETİ TARİHİ BOYUNCA ESARET ALTINDA YAŞAMAYI KABUL ETMEDİ"

İstiklal mücadelesinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ordunun her kademesinde sergilenen cesaret, özveri, fedakarlık, kararlılık ve bağımsızlığa olan sarsılmaz inancın, bu güzide zaferi kazandırdığını kaydeden Serim, 30 Ağustos 1922’de ispat edildiği gibi Türk milletinin tarihi boyunca esaret altında yaşamayı kabul etmediğine vurgu yaptı.

"KKTC GÖZBEBEĞİMİZDİR, CANIMIZDAN PARÇADIR"

Serim, bu destansı zaferle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün 261 yurtdışı misyonuyla dünya üzerinde üçüncü en geniş diplomatik teşkilat ağına sahip ülke olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Şüphesiz, Lefkoşa Büyükelçiliğimizin bağlı ve ilgili kurumlarıyla birlikte tüm bu misyonlar içerisindeki yeri müstesnadır. Zira, KKTC, Sayın Cumhurbaşkanımızın da vurguladıkları gibi, gözbebeğimizdir, canımızdan bir parçadır. Bu bağlamda, Türkiye tüm gücüyle, her alanda KKTC’nin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir.

İçerisinde bulunduğumuz Türkiye Yüzyılı şüphe yoktur ki aynı zamanda Kıbrıs Türk halkının da yüzyılıdır. Bu yüzyılı hep beraber inşa edeceğiz. Biz her zaman olduğu gibi, Kıbrıs Türk halkıyla ekmeğimizi de, suyumuzu da, geleceğimizi de paylaşmaya devam edeceğiz.”

Serim, dünyanın içerisinde olduğu zorlu sınamalar karşısında, birlik ve beraberliğin her zamankinden daha önemli olduğunu ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti olarak Kıbrıs Türkü’nün her alanda meşru hak ve menfaatlerinin korunması için kararlı duruşlarından vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

“ADADA VE DOĞU AKDENİZ’DE BARIŞ, GÜVENLİK VE İSTİKRAR İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Kıbrıs adası ve Doğu Akdeniz’de barış, güvenlik, istikrar ve refahın hakim kılınması için üzerlerine düşeni yapmaktan geri durmayacaklarının altını çizen Serim, KKTC’nin gelişerek güçlenmesi ve uluslararası toplumun saygın bir üyesi haline gelmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Büyükelçi Serim, KKTC’nin bugün Türk Devletleri Teşkilatı, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’na gözlemci üye olduğunu, her geçen gün uluslararası temaslarının arttığını; aydınlık yarınlara emin adımlarla ilerliyor olduğunu söyledi.

"KIBRIS TÜRK HALKI DA BOYUNDURUK ALTINDA YAŞAMAYACAĞINI GÖSTERDİ"

Kıbrıs Türk halkının 1963-74 yılları arasında verdiği mücadeleye de değinen Serim, Kıbrıs Türk halkının da yaşanan zulüm karşısında her ne pahasına olursa olsun varlıklarını koruyacaklarını, boyunduruk altında yaşamayacaklarını tüm dünyaya gösterdiklerini ifade etti. 

Serim, bir duyuruda bulunarak, Kıbrıs Türk halkının kahramanları olan mücahit ve mücahidelerinin, Türkiye’deki gazilere tanınan hak ve ayrıcalıklardan yararlanması için gerekli çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Serim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitleri, ebediyete intikal etmiş gazileri, vatan için mücadele etmiş tüm kahramanları anarak konuşmasını tamamladı.

Resepsiyon, Güvenlik Kuvvetleri Bandosu, Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Nefesli Trio’sunun müzik dinletisiyle devam etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar