2 yıl sonra kaza yapınca pasaportunun sahte olduğu anlaşıldı

Kamalı Haber, 26 Eylül 2024

A
A

Başkası adına düzenlenmiş Pakistan pasaportu ile iki yıl önce ülkeye giren ve trafik kazası yapınca yakalanan zanlı, soruşturma kapsamında 5 gün tutuklu bekleyecek.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Ülkeye sahte Pakistan pasaportu ile giriş yapan ve trafik kazası yapınca yakalanan ve “Sahte Resmi Belge Düzenleme, Tedavüle Sürme” , “Sahte Davranışla Kayıt Temini” ve “Başkasının Kimliğine Bürünme” suçlamalarıyla tutuklanan A.H. yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis, 11 Eylül 2022 tarihinde zanlının Ercan Havalimanı’ndan KKTC’ye tasarrufunda bulundurduğu sahte olduğuna inanılan Waseem Abbas Shah adına çıkarılmış Pakistan pasaportunu görevli muhaceret memuruna sunarak, tedavüle sürüp söz konusu şahsın kimliğine bürünerek kayıt temini ettiğini belirtti.

Mesele ile ilgili olarak zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini, zanlının 22 Eylül 2024 tarihinde yaptığı trafik kazası neticesinde tespit edilerek suçüstü hali gereği tutuklandığını anlatan polis, pasaportun belge inceleme uzmanına gönderildiğini ve rapor beklendiğini belirterek, zanlının 5 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar