34'üncü sabıkası da uyuşturucudan oldu

Kamalı Haber, 20 Haziran 2024

Güncelleme: 20 Haziran 2024

A
A

Alayköy'de uyuşturucu bulundurdukları için polisten kaçmak isterken yakalanan iki şahıstan kadın olanı teminata bağlanırken, 15’i uyuşturucu suçu olmak üzere 33 ayrı sabıkası olan erkek şahıs ise 2 aylığına cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Araçlarında uyuşturucu olduğu için narkotik ekibinden kaçmaya çalışırken kaza yapan E.T. (E) ile yanında yolcu olarak bulunan C.B. (K) bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, 10 Haziran günü Alayköy’de yaşanan olayda, zanlıların araçlarıyla Atatürk Caddesi’ne giriş yapacakları esnada narkotik polisini fark etmeleri üzerine geri gitmeye başladıklarını, bu esnada bir araca çarptıklarını, buna rağmen caddeye çıkarak kaçmaya çalıştıklarını fakat polis tarafından durdurulduklarını anlattı.

Zanlıların araçtan üç paket halinde üç gram sentetik cannabinoid (bonzai) türü uyuşturucu madde attıklarını, araçta yapılan aramada da bir gram daha bonzai bulunduğunu aktardı.

Her iki zanlının da suçüstü tutuklandığını, Alayköy’de birlikte yaşadıkları evde yapılan aramada da yarım gram daha bonzai bulunduğunu belirtti.

Polis, zanlı E.T.'nin ifadesinde uyuşturucu maddeyi 5 gram olarak 9 Haziran’da 2 bin 500 TL’ye aldığını itiraf ettiğini açıkladı. 

Zanlıların iki kez mahkemeye çıkarılarak, haklarında toplam 8 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, soruşturmanın kısmen tamamlandığını belirtti.

Polis, zanlı E.T. hakkında "uyuşturucu verme" suçlamasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ancak "uyuşturucu alma ve tasarrufu" suçlarıyla ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirtti.

Polis, E.T.  aleyhinde 9 Haziran’da 5 gram "alma ve tasarruf", zanlı C.B.'ye ise 2 gram 712 miligram "bonzai alma ve tasarruf" suçundan dava getirildiğini kaydetti.

Polis, her iki zanlının da davalarını kabul ettiğini belirtti. 

"33 AYRI SABIKASI VAR"

Polis, 33 ayrı sabıkasından 15’i uyuşturucu suçu olan ve cezaevinden yine uyuşturucu suçundan geçtiğimiz aralık ayında tahliye olan "Polo" lakaplı E.T.'nin iki ayı aşmamak üzere cezaevine gönderilmesini, diğer zanlının tutuksuz yargılanmasını talep etti. 

Yargıç, zanlı E.T.'nin iki ayı aşmamak üzere cezaevine gönderilmesine, C.B.'nin ise yargılanıncaya kadar yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 20 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 400 biner TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna imza vermesi koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar