4 çocukla ülkeye giren Suriyeli kaçaklar tutuklu yargılanacak

Kamalı Haber, 3 Ekim 2024

A
A

Güvercinlik'te yanlarında 4 çocukla yasa dışı olarak Güney'den ülkeye giren 3 Suriyeli'den erkek olanlar cezaevine, kadın zanlı da dört çocukla öğrenci yurdunda tutuklu bekleyecek.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gazimağusa’da yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçtikten sonra 4 çocukla Güvercinlik köyü içerisinde tespit edilen biri kadın, ikisi erkek 3 Suriyeli mülteci askeri mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru, zanlıların 28 Eylül günü saat 23.00 sıralarında Gazimağusa Güvercinlik'in henüz tespit edilemeyen bir yerinde, beraberlerinde 2, 5, 6 ve 7 yaşlarındaki dört çocukla, Güney Kıbrıs’tan "Birinci Derecede Askeri Yasak Bölge"yi ihlal ederek Kuzey Kıbrıs’a geçtiklerini söyledi. 

Suriye uyruklu şahısların aynı tarihte Güvercinlik köyü içerisinde tespit edilerek tutuklandıklarını ve mahkemeye çıkarılarak 3 gün süreyle tutukluluk emri alındığını belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, zanlıların tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme, erkek zanlıların bir ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine, kadın zanlı ile dört çocuğun Yıldız Öğrenci Yurdu'nda tutuklu beklemesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar