7 yıldır söz veriliyor! Üstel, Güzelyurt Hastanesi'nin biteceğini söyledi

4 Eylül 2024

Güncelleme: 5 Eylül 2024

A
A

Başbakan Ünal Üstel, Güzelyurt Hastanesi'nin tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Güzelyurt Hastanesi'nin temeli 27 Şubat 2017 tarihinde atılmasına rağmen, verilen onca söz tutulamayarak bir türlü bitirilemedi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

UBP Güzelyurt Bölgesi’nde kadın ve gençlik kollarında görev alanlara, geniş katılımlı etkinlikle mazbataları verildi.

UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel yaptığı konuşmada  “Güzelyurt taviz vereceğimiz bir yer değildir. Vazgeçilmezimizdir” dedi.

Hayat pahalılığını en yüksek rakamlarla çalışana yansıttıklarını, sektörlere gerekli desteği verdiklerini hatırlatan Üstel, “Herkes asgari ücrete artışı konuştu ama kimse vergisini kaldırmayı konuşmadı. Biz kararlılıkla, yüreğimizi ortaya koyduk. Emek en yüce değerdir dedik, asgari ücreti vergiden muaf tuttuk. Biz konuşmuyoruz, yapıyoruz” diye konuştu.

''GÜZELYURT HASATENESİ BİTECEK''

Güzelyurt’a ayrıcalık vermeye devam edeceklerini vurgulayan Üstel, Eski Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin yoğun girişimi ile çalışmaları yapılan Yeni Güzelyurt Hastanesi’ni bitirip, gururla, hep birlikte bölgeye kavuşturacaklarını vurguladı.

Anavatan Türkiye ile istişare içinde dalında kalan narenciyeciyi ödemeye devam edeceklerini kaydeden Üstel, 40 bin tonluk soğuk hava deposunu da bölgeye kazandıracaklarını söyledi.

GÜZELYURT HASTANESİ İÇİN 7 YILDIR SÖZ VERİLİYOR

Güzelyurt Hastanesi'nin temeli 27 Şubat 2017 yılında atılmıştı.

Güzelyurt Hastanesi temel atma törenine, Başbakan Özgürgün’ün yanı sıra Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, milletvekilleri katılmıştı.

O günden bu güne kadar göreve gelen tüm Sağlık Bakanları hastanenin en kısa sürede bitirileceği sözünü vermesine rağmen sözler yerine getirilemedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar