8 yıldır dinmeyen özlem ve soluksuz adalet arayışı: Suçlular devam eder, suçsuzlar burada yatar

8 Haziran 2024

Güncelleme: 8 Haziran 2024

A
A

27 yaşındayken trafikte can veren Cuma Mağusalı'nın vedasının üzerinden 8 yıl geçti. MYK Haber, çocuğunun yaşayamadığı hayatı için üzülen ve “Başka canlar gitmesin.” diye adalet mücadelesine hiç ara vermeyen Nazife Mağusalı ile konuştu.

ZgotmplZ

8 yıl önce Gönyeli’de tali yoldan ana yola çıkan bir aracın neden olduğu kazada can verdi Cuma Mağusalı.

Ölümüne yol açan sürücü 7 ayrı davadan mahkum edilmesine rağmen 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Henüz 27 yaşındaydı Cuma Mağusalı, 9 aylık evliydi. “Cumi” diye seslenirdi onu tanıyanlar… O kadar çok seveni vardı ki, adına şarkılar bile yazıldı. Cuma’nın vedası da, Cuma’ya veda da çok dokunaklıydı.

Geçen yıllar acıyı dindirmedi. Anne Nazife Mağusalı’nın özlemi de her geçen gün daha da büyüyor.

Yıllar geçse de oğlunun canına karşılık biçilen bedel Nazife Hanım’ın kalbinde bir yara. Oğlunun ölümüne neden olan sürücüyle karşılaştığı anlar ve gördüğü tavırlar anne Nazife Mağusalı’yı derinden yaralamış. Yaşadıkları bugün bile gözünün önünden gitmiyor.

Torun beklerken oğlunu yitiren Nazife Hanım, o acı olaydan bu yana hep Cumasının yanında… Cuma’nın mezarı ölümüne inat yaşayan bir mekan adeta… Gözü gibi baktığı kabirde oğluyla sık sık dertleşerek hasretini dindirmeye çalışıyor Nazife Hanım.

Çocuğunun yaşayamadığı hayatı için üzülen Nazife Hanım’ın tek istediği, herkes için gerçek adalet…

Yollarda hayattan koparılan gençlere üzülüyor bir yandan. Cezaların caydırıcı olmadığını belirten Mağusalı, “Başka canlar gitmesin.” diye adalet mücadelesine hiç ara vermiyor.

Nazife Mağusalı, “Başka anneleri de üzmeyin.” diyerek, sürücülere de sesleniyor…

MYK Haber’in trafik kazalarında yaşamını yitirenlerin ailelerinin sesini duyurmak için başlattığı “Kıbrıs’ta Adalet Arayışı” dosyasında sıra Cuma Mağusalı’da… MYK Haber, anne Nazife Mağusalı ile Cuma’nın mezarının başında konuştu.

"KIBRIS'TA ADALET ARAYIŞI" DOSYASINDAKİ TÜM BÖLÜMLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar