Acılı anne, son toplantı öncesi komitedeki vekillere seslendi: Kıbrıs halkı bu kadar değersiz mi?

1 Temmuz 2024

A
A

Çarşamba günü son kez toplanarak, trafikte ağır cezalar öngören yasa değişikliğine nihai halini vermeye hazırlanan Meclis Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi'ne seslenen acılı anne Gönül Sağır, milletvekillerinden gerekeni yapmalarını istedi.

ZgotmplZ

29 yaşındaki oğlu Cemre Yönet'i trafikte kaybeden anne Gönül Sağır, cezaların artırılması için mücadelesini sürdürüyor.

Çarşamba günü son kez toplanarak, trafikte ağır cezalar öngören yasa değişikliğine nihai halini vermeye hazırlanan Cumhuriyet Meclisi, Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi'ne seslenen Sağır, milletvekillerinden gerekeni yapmalarını istedi.

Alkollü araç kullanımını "dikkatsiz sürüş"ten ayırıp, cezanın 14 yıla çıkarılması beklentisini dile getiren Gönül Sağır, acılı aileler olarak taleplerinin bu olduğunu bildirdi.

MYK Haber aracılığıyla komite üyesi milletvekillerine seslenen Sağır, şunları kaydetti:

"Geçmiş dönemlerde hükümetlerin çıkarmadığı kanunlar sebebiyle, bu kadar insanımız öldü, hâlâ da ölmeye devam ediyor. Son bir haftada 3 insanımızı daha kaybettik. Kesinlikle alkol ve uyuşturucu konusunda ayrı bir madde olarak eklenmesi lazım, ölüme sebebiyet veriyorsa 14 yıl olay çıkartılması gerekiyor. Bütün acılı ailelerin talebi budur.

Eğer 14 yıla çıkartılmazsa, daha çok ölümle kazalara sebep vereceğiz, çok sevdiklerimizi kaybedeceğiz.

Mücadeleye devam edeceğiz ve Kıbrıs halkının insani değeri bu kadar ucuz olmamalı. Her gün kaza oluyor ve ölümlü kazalar şu 6 ayda 25 insanın canını aldı.

Sayın milletvekilleri Kıbrıs halkına önem veriyorsa, Kıbrıs'ta yaşayan insanlara önem veriyorsa, bunu yapacaklarına inanıyorum ben."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar