Aftan yararlanmak için kaçak olarak ülkeye gelen 8 yabancı cezaevini boyladı

Kamalı Haber, 16 Ağustos 2024

A
A

Aftan yararlanmak için Güney'den kaçak yollardan ülkeye giren 7'si Pakistan, biri Bangladeş uyruklu 8 kişi, yargılanmayı cezaevinde bekleyecek.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a kaçak olarak geçen ve birinci derece askeri yasak bölgeyi ihlal suçundan tutuklanan 7'si Pakistan, biri Bangladeş uyruklu 8 kişi bugün Lefkoşa’da askeri mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlıların 13 Ağustos gecesi Gaziköy-Ercan Havaalanı Yolu'nda Lefkoşa Polis Müdürlüğü CÖŞ ekiplerince yapılan operasyon sonucu tutuklandıklarını anımsattı

Polis, tutuklanan zanlıların araç içerisinde Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçtiklerini, KKTC’ye gelme sebeplerinin ise muhaceret affından yararlanmak olduğunu söylediklerini aktardı.

Polis, zanlılardan A.A.'nın siyah renk bel çantası içerisinde yapılan aramada ise uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edildiğini, söz konusu maddenin Devlet Kimya Laboratuvarı'nda analiz edilmek üzere emare olarak alındığını söyledi.

Polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlıların ülkede yasal statüleri olmadığını söyledi ve tutuklu yargılanmalarını talep etti. 

Mahkeme, zanlıların 40 günü aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar