Ahmet Bozkurt'un savunması tepki çekti: Kaçacak olsaydım Kıbrıs'taki savaştan kaçardım

12 Haziran 2024

Güncelleme: 12 Haziran 2024

A
A

İsias davasının üçüncü duruşmasında tutuklu sanık Ahmet Bozkurt, suçlamaları ve kaçma iddialarını reddetti. Kıbrıs Barış Harekatı'na atıfla kendini savunması duruşma salonunda ciddi tepkilere neden oldu.

ZgotmplZ

Abdurrahman Akçal - Adıyaman

İsias Otel davasının üçüncü duruşması bugün Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Duruşma saat 10.15’te başladı.

Yapılan yoklama sonrası, önce davaya katılma talebi kabul edilen müştekilere söz verildi.

Daha sonra sanıklar ve avukatları dinlenmeye başlandı. İlk olarak Ahmet Bozkurt dinlendi.

AHMET BOZKURT'UN KIBRIS'A ATIFLA YAPTIĞI SAVUNMA TEPKİ ÇEKTİ

Duruşmada söz verilen İsias Otel'in sahibi tutuklu sanık Ahmet Bozkurt, "Bana atılan suçlamaların hepsini reddediyorum. Ben katil değilim, otel sahibiyim. Ben otelimi yaptıracağım zaman Atıf Sağbaş'a, 8 katlı bina için 13 katın yüksekliğini taşıyacak bir proje hatırlattım. Buna uygun statik hesaplandı. Uygulamaya geçince de hiçbir masraftan kaçınmadık. 15 yerine 26 kolon yaptırdım. Radyan temelini de 13 katı taşıyacak şekilde yaptım. Hiçbir masraftan kaçınmadım. Kaçma ihtimalim söyleniyor. Hiçbir yere kaçmam ben. Suçsuz insan kaçmaz. 1974 Kıbrıs savaşına davet edildim ben, savaşmak için. 20 Temmuz 1974'te evliliğimin ikinci günü askere çağrıldım. Otobüslere bindik Mersin'e doğru yola çıktık. Kaçacak olsaydım savaştan kaçardım." şeklinde kendini savundu.

Ahmet Bozkurt konuşurken duruşma salonunda ciddi tepkiler oluştu. Mahkeme Başkanı sessizliği sağlamak üzere uyarılarda bulundu

OĞUL BOZKURT'TAN "YETKİM VARDI AMA BEN YÖNETMEDİM" SAVUNMASI

Tutuklu sanıklardan Ahmet Bozkurt'un oğlu Mehmet Fatih Bozkurt ise "Ben yetkili olmadığımı hiçbir zaman ifade etmedim. 93 ile 94 arası inşaatın yapımında ben yoktum. Kıbrıs'ta öğrenciydim. Babam gayet düzgün şekilde inşaatı tamamladı. 2001’de şirkete dahil oldum. Ben oteli yönetmedim. Yetkim vardı ama bir şirkette iki patron olmaz. Ben Boztaş Otomotiv'de sorumluydum. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum, tahliyemi talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

ERDEM YILDIZ'IN AVUKATLARI KONUŞTU

Söz verilen tutuklu sanıklardan fenni mesul ve statik proje müellifi Erdem Yıldız da, "Müşteki avukatlarına teşekkür ediyorum, konuyu bildiklerini düşünüyorum, herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Tutuklu sanıkların avukatları, "Müvekkillerimizin tahliyesini talep ediyoruz, önceki savunmalarımızı tekrar ediyoruz." beyanında bulundu.

Erdem Yıldız'ın avukatı Demirhan Seçilmiş, yaptığı savunma, "Müvekkilinin işi mimarlıktır ve tefrişatla ilgilidir. 93-95 yıllarında inşaat söz konusudur, o tarihlerde müvekkilim Adıyaman'da bile değildir. Müvekkilim 95'te yapılan inşaata 2001’de gelmiştir. Binanın iç dizaynı, seramiği, boyası, tefrişatıdır. Müvekkilimizin görevi bittikten sonra mal sahibi çeşitli değişiklikler yapmıştır. Kat fazlalığı varsa, betonu, demiri müvekkilimi ilgilendirmiyor. Müvekkilim göreve geldiğinde binanın karkası bitmiştir. Müvekkilimizin tahliyesini istiyoruz. 2009 yılında yapılan değişiklik nedeniyle geriye doğru suç isnadı söz konusu olamaz." dedi.


Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’da bulunan Grand İsias Otel’de 35'i Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol takımındaki Kıbrıslı Türk öğrenciler, öğretmenler ve ailelerden olmak üzere toplam 72 kişi hayatını kaybetmişti.

Davada, Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt ve Erdem Yıldız tutuklu; Efe Bozkurt, statik proje müellifi Halil Bağcı, Bilge Açık, Seda Bozkurt Zeren, Şule Bozkurt Özbek, Ulviye Bozkurt, Hasan Aslan ve Mehmet Göncüoğlu ise adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar