"Aileni getireceğim" dedi, 2 bin euro'sunu aldı

Kamalı Haber, 2 Eylül 2024

Güncelleme: 2 Eylül 2024

A
A

Ailesini ülkeye getirme vaadiyle bir şahıstan 2 bin euro alarak işlem yapmayan zanlı, nakdi teminat koşuluyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen "Sahtekarlıkla Para Temini" suçundan tutuklanan S.A. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının 2024 yılı içerisinde Haspolat Bölgesi'nde, Shabbir Hussain'nin ailesinin KKTC'ye gelebilmesi için yardımcı olacağını söyleyip adı edilenden 2 bin euro nakit para aldığını ve herhangi bir işlem yapmayarak sahtekarlıkla para temin ettiğini söyledi.

30 Ağustos'ta telefon ile Demirhan Polis Karakolu'na celp edilen zanlının vermiş olduğu sözlü beyanında bu parayı aldığını kabul ettiğini, ancak başından geçen kötü olaylar ve bazı sıkıntılar sebebiyle parayı temin ettikten sonra işlemleri yapamadığını söylediğini aktaran polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı ise işlemleri yaptıracağı şahsın trafik kazası geçirmesinden dolayı işlemleri yapamadığını söyledi.

Yargıç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 30 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 300’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar