Akansoy, enflasyonla mücadele için TL'den Euro'ya geçişin gündeme gelmesini istiyor

19 Eylül 2024

A
A

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy, asgari ücretin sadece enflasyonu artıran bir unsur olarak değerlendirilmesinin dar ve yüzeysel bir bakış açısı olduğunu belirtti. Akansoy, enflasyonla mücadele için Euro kullanımına geçişin konuşulmasını istedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, asgari ücretin sadece enflasyonu artıran bir unsur olarak değerlendirilmesinin dar ve yüzeysel bir bakış açısı olduğunu belirtti. "Ülke ekonomik olarak iyi yönetilmiyor" diyen Akansoy, vergi adaletsizliği ve kayıt dışı ekonomi sorunlarına dikkat çekti. Ülkenin ekonomik sorunlarına geniş bir perspektifle yaklaşılması gerektiğini savundu.

EKONOMİK YÖNETİM ELEŞTİRİSİ VE ASGARİ ÜCRET

Akansoy, asgari ücretin artırılmasının tek başına çözüm olmadığını vurgularken, dört kişilik bir ailenin yalnızca mutfak masrafının 27 bin 400 TL olduğunu belirtti. Elektrik ve maliyet giderlerinin düşürülmesi gerektiğini, kayıt dışı ekonominin kontrol altına alınmasının önemini ifade etti. Ayrıca, ekonomideki sorunları ele almak için ekonomik örgütlerin daha aktif rol alması gerektiğini dile getirdi.

TÜRKİYE'NİN KARARLARININ ETKİSİ VE EURO KULLANIMI

Akansoy, KKTC'nin Türkiye'deki siyasi kararların etkisi altında olduğunu belirterek, "Biz para politikası olan bir ülke değiliz. TL kullanıyoruz" dedi ve enflasyonla mücadele için Euro kullanımına geçiş konusunun göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.

ÜRETİM SEKTÖRÜNDEKİ DURAKSAMA

Akansoy, ülkede üretimin durma noktasına geldiğini belirtti ve üretim politikalarının olmamasını eleştirdi. Hükümetin vizyonsuz olduğunu ve sorunların ancak duvara çarptığında çözüm üretilmeye çalışıldığını ifade etti.

SAHTE DİPLOMALAR MESELESİ

Sahte diploma skandalının eğitim sistemini zayıflattığını ve ülkenin üzerine kara bir leke bıraktığını belirten Akansoy, Eğitim Bakanlığı ile YÖDAK arasındaki sorunların eğitim sistemini daha da karmaşık hale getirdiğini kaydetti. Ayrıca, eğitim sistemindeki kurumsal yozlaşmaya örnek olarak UBP’nin parti içi organizasyonlarında geçici öğretmen mülakatlarının yapıldığını öne sürdü.

KIBRIS SORUNU VE DİPLOMASİ

Akansoy, Kıbrıs sorunu konusunda, müzakere masasının terk edilmemesi gerektiğini vurguladı. "İzolasyonlarla mücadele ediyoruz, ancak meşru bir zeminde bulunmamız gerekiyor" diyen Akansoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın üçlü görüşmelere katılmayı reddetmesinin KKTC'yi uluslararası arenada yalnızlaştırdığına dikkat çekti. Çözümün ancak BM çerçevesinde yapılacak müzakerelerle mümkün olduğunu savundu.

Son olarak Akansoy, yargısal işleyişin hızlanarak, sahte diplomalarla ilgili soruşturma kapsamındaki doktor ve eczacılar için adaletin sağlanması gerektiğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar