Akansoy'u Zaroğlu da hedef aldı: Cumhurbaşkanı'nı arkasından hançerleyenlere ne denir?

12 Ekim 2024

A
A

Akansoy'un açıklamasını Cumhurbaşkanı'nı "federasyon kıskacına hapsetme girişimi" olarak niteleyen Bertan Zaroğlu, Cumhurbaşkanı Tatar'ın kritik 3'lü görüşme öncesinde arkasından hançerlendiğini savundu.

ZgotmplZ
9’uncu dönem milletvekili ve Milletin Partisi Genel Başkan adayı Bertan Zaroğlu
MYK

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bertan Zaroğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy'un Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile ilgili yaptığı açıklama hakkında değerlendirmede bulundu.

Yazılı açıklama yapan Zaroğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın, New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Rum lider Nikos Hristodulidis ile yapacağı son derece kritik olarak değerlendirdiği görüşmeye giderken, ana muhalefet CTP’nin Genel Sekreteri Asım Akansoy'un açıklamasının akıl ve izandan yoksun olduğunu kaydetti. 

Zaroğlu, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı istifaya davet eden Akansoy’un yaptığı açıklamayı, Cumhurbaşkanı’nı BM nezdinde ve Rum lider karşısında "federasyon kıskacına hapsetme girişimi" olarak niteledi. 

Anavatan Türkiye ile birlikte belirlenen milli siyaseti darbelemeye yönelik bu tür açıklamaların Rum Yönetimi’nin oyuncağı olmaktan başka bir şey olmadığını savunan Zaroğlu, "Kıbrıs sorunu aynı zamanda bir Türklük mücadelesidir. Bu mücadelede ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı diplomasi arenasında savaşa girmeye hazırlanırken, arkasından hançerleyenlere ne denir?" ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar