Akpınar, Rumlara karşı topyekün "hukuk mücadelesi" istedi

24 Ağustos 2024

A
A

DP Genel Sekreteri Akpınar, Güney Kıbrıs’ın KKTC'nin eğitim, emlak ve turizmini hedef almasına karşı, KKTC’nin tüm iç ve dış siyasi gücüyle, Türkiye ile birlikte çok ciddi bir hukuk mücadelesi başlatması gerektiğini belirtti.

ZgotmplZ

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve Girne Milletvekili Serhat Akpınar, yaptığı yazılı açıklamayla “Kıbrıs çözüm sürecinde yaşanan son gelişmeleri” değerlendirdi.

Akpınar açıklamasında, “Güney Kıbrıs’ın, yıllardır Kıbrıs Türkü’nün yükseköğretim alanındaki varlığını ortadan kaldırmaya yönelik başlattığı diplomatik savaşın ardından, şimdi de emlak ve turizm sektörlerine yönelik psikolojik savaş yöntemlerine yöneldiğini” belirtti. Akpınar, bu girişimleri, Kıbrıs Türkü’nün kendi egemen sınırları içerisinde varlığını sürdürme mücadelesine yönelik “fiili tecrit uygulama girişimi” olarak değerlendirdi.

Kıbrıs Türkü’nün yıllardır izolasyon ve ambargolar altında tutulmaya çalışıldığını ve bugün “en acımasız psikolojik savaş yöntemlerinin” devreye sokulduğunu ifade eden, Akpınar, “KKTC’nin sektörel varlığını yok etme girişimlerinin ardından, Güney Kıbrıs’ın Kıbrıs Türk iş insanlarını, bilim insanlarını ve halk arasından seçilmiş kişileri hedef almaya başladığı, bu kişilerin, AB ya da dünyanın herhangi bir yerinde olsa bile Güney Kıbrıs sınırları içerisinde tutuklanmaları için hazırlıkların yapıldığını” söyledi.

“KKTC TÜM İÇ VE DIŞ SİYASİ GÜCÜYLE, TÜRKİYE İLE BİRLİKTE CİDDİ BİR HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATMALI”

Sürecin, gerek basın gerekse sosyal medya üzerinden devam ettirildiğini belirten Akpınar, "Güney Kıbrıs’ın Kıbrıs Türkü’nün yetiştirdiği başarılı insanları ve KKTC’de yatırım yapmış uluslararası yatırımcıları hedef almasına karşı, KKTC’nin tüm iç ve dış siyasi gücüyle, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte çok ciddi bir hukuk mücadelesi başlatması gerekmektedir." dedi. Akpınar ayrıca, yaşanan insani ve maddi kayıplar için İnsan Hakları Mahkemesi'nde tazminat davaları açılması gerektiğini ifade etti.

Akpınar, “Güney Kıbrıs’ın başlattığı psikolojik harekâta karşı provokatif psikolojik harekâtın başlatılmasının kaçınılmaz olduğu” görüşünü  belirttiği açıklamasında, “BM nezdinde çözüm sürecinin ilerletilmemesinin, Güney Kıbrıs’ın tezleri dışında bir çözüm sürecine girilemeyeceğinin göstergesi olduğunu; KKTC’nin Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte egemenlik hakları çerçevesinde, uluslararası hukuk mücadelesini Güney Kıbrıs’a karşı başlatması gerektiğini” kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar