Arıklı'dan "helal kesim" yorumu: Güvenemiyorsanız, yemeyeceksiniz

4 Haziran 2024

Güncelleme: 4 Haziran 2024

A
A

Tartışma konusu olan ithal edilecek etlerin “helal kesim” olup olmadığı meselesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Arıklı, "Güvenemiyorsanız, yemeyeceksiniz." dedi.

ZgotmplZ

İthal et kararıyla birlikte bir kesimin hassasiyetle yaklaştığı “helal kesim” konusu yeni bir tartışma başlatırken, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde görüşlerini paylaşmıştı.

Bakan Arıklı, 21 Mayıs’ta katıldığı, MYKibris.com Haber Müdürü Ramazan Adnan’ın sunumuyla Ada TV’de ekrana gelen “Masada” programında soru üzerine şunları söylemişti:

“Ben ilahiyatçıyım. Netice itibarıyla kasabın, acaba o İslami kurallara göre kesip kesmediğini bilmiyorum.  Yani ‘her müslümanın kestiği helal ettir’ diye de bir kaide yok. Onun için güvenmek zorundayız. Bizim için hayvanın Avrupa standartlarında kesilmiş olması, hijyen olması, etin kaliteli olması önemli. Güvenemiyorsanız, helal et olup olmadığı konusunda tereddüdünüz varsa, o zaman ona göre gideceksiniz, kasabınızı belirleyeceksiniz ve o kasaptan et alacaksınız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar