Ataoğlu, konut sektörünü hedef alan Rum Yönetimi'ni suçladı

24 Haziran 2024

Güncelleme: 24 Haziran 2024

A
A

DP Genel Başkanı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Rum liderliğinin konut sektörüne yönelik düşmanca tutumunu kınadı. Ataoğlu, uzlaşmaz tutumunun Kıbrıs konusunda adil ve yaşayabilir bir anlaşma çabalarını çökerttiğini belirtti.

ZgotmplZ

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Rum liderliğinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki konut sektörüne yönelik düşmanca tutumunu kınadı.

Ataoğlu, Rum tarafının uzlaşmaz tavırlarının, adil ve yaşayabilir bir anlaşma çabalarını engellediğini vurguladı.

"RUM TARAFI AMBARGOCU VE DÜŞMANCA TAVIR İÇİNDE"

Rum tarafının daha önce bir avukatı haksızca tutukladığını ve şimdi de KKTC’de yatırım yapan bir iş insanı ile emlak şirketinden mal satın alan bir yabancıyı tutukladığını ifade eden Ataoğlu, bu tutumun planlı bir saldırı olduğunu belirtti. Güney Kıbrıs’taki Türk mallarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanan Rum tarafının, Kıbrıs Türk halkına yönelik düşmanca tavırlarının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

RUM LİDERLİĞİNİN SALDIRILARININ SONUÇSUZ KALACAĞI

 Ataoğlu, Rumların KKTC’ye yönelik tüm saldırılarının sonuçsuz kalacağını belirterek, Cumhurbaşkanlığı ve hükümetin, Anavatan Türkiye ile iş birliği içinde, KKTC'ye yatırım yapanları korumak için gereken adımları atacağını ifade etti. Bu saldırıların devam etmesi durumunda karşılık verileceğini vurguladı.

"MÜLKİYET KONUSU, BÜTÜNLÜKLÜ ANLAŞMA VEYA TMK İLE ÇÖZÜLMELİ"

Ataoğlu, mülkiyet konusunun iki devlet arasında yapılacak bütünlüklü bir antlaşma veya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) de benimsediği üzere Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) vasıtasıyla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Rum tarafının saldırgan tutumunun Kıbrıs’ta bir anlaşmaya katkı sağlamayacağını, aksine iki tarafı birbirinden daha da uzaklaştıracağını belirtti.

"EKONOMİK GELİŞME VE REFAH HAKKIMIZ VAR"

Ataoğlu, Kıbrıs Türk halkının ekonomik gelişme ve refah hakkına sahip olduğunu belirterek, sektörlerini geliştirmeye çalışmanın doğal bir hak olduğunu söyledi. Rum tarafının saldırgan tutumunun Kıbrıs Türk halkını yıldırmayacağını ve geri adım attırmayacağını ifade etti.

"ADİL VE YAŞANABİLİR BİR ANLAŞMA İÇİN UZLAŞMAZ TUTUMLARINDAN VAZGEÇMELİLER"

Rum liderliğinin uzlaşmaz tutumunu eleştiren Ataoğlu, adil ve yaşanabilir bir anlaşma için tüm çabaları engellediklerini belirtti. Ataoğlu, Cumhurbaşkanlığı ve hükümetin, Anavatan Türkiye ile iş birliği içinde KKTC’ye yatırım yapanları koruyacağını ve saldırıların devam etmesi durumunda karşılık verileceğini yineledi.

"AB VE BM SEYİRCİ KALMAMALI"

Ataoğlu, AB ve BM'nin Rum tarafının keyfi ve çözümsüzlüğü tetikleyen uygulamalarına seyirci kalmamaları gerektiğini belirtti. İki toplum ve iki devlet gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Ataoğlu, AB ve BM yetkililerinin daha gerçekçi ve adil bir yaklaşım sergilemeleri çağrısında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar