Ataser, kaçak yapılaşmaya savaş açtı: Yasalara uymayanlar adalete hesap verecek

7 Ekim 2024

Güncelleme: 7 Ekim 2024

A
A

Kaçak yapılaşmaya savaş açan Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi, denetimlerini sürdürürken, gelen şikayetleri de değerlendiriyor. Başkan Fırat Ataser, "Yasalara uymayanlar adalete hesap verecek." dedi.

ZgotmplZ

Ülkenin birçok bölgesinde planlama ve ruhsat izni almadan yapılaşmalarda artış yaşanırken Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde uzun süredir yakın takibe aldıkları kaçak yapılar için hukuki yaptırım kararı aldı.

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser bölgenin hızlı şekilde yapılaşmaya gittiğini belirterek, kaçak yapılaşmaya karşı her türlü hukuki yasal işlem başlattıklarını söyledi. Ataser, “Kurallar herkes için geçerli kimse kendisini yasaların ve kanunların üzerinde göremez. Bizler bu kapsamda yaptığımız denetimler ile gelen şikayetleri yerinde değerlendiriyoruz. Yasalara uymayanlar adalete hesap verecek.'' dedi.

"KAÇAK YAPIYA" KARŞI 6 YILDIR SÜREN HUKUK MÜCEDELESİ

Alsancak’taki kaçak yapılaşmanın bir örneği bölge sakinlerinden Emir Bulut'un 2018 yılından itibaren başlattığı hukuk mücadelesiyle ortaya çıkmıştı.

Tarımsal arazi olarak kiralanan ancak daha sonra tapu verilen bir araziye, izinsiz ev, garaj yapıldığı, duvar ve tel çekildiği tespit edilmişti.

Arazi sahibi ve yapılan işlemler ile ilgili hukuki süreç başlattığı öğrenilirken, İçişleri Bakanlığı ve belediyenin ilgili yazısında, Alsancak'ta bulunan arazi üzerinde izinsiz bahçe duvarı, garaj ve mevcut binaya yapılan izinsiz ilave yapılar tespit edildiği belirtildi.

Kaçak yapıların "Pafta/Harita XI 24 W.1/E.2 KÖY, Parsel:169,171"de bulunan arazi üzerinde olduğu belirtildi.
TAPU İŞLEMİ ŞAİBELİ Mİ?

Söz konusu arazinin 2008 yılında tarımsal arazi olarak kiralandığı, bir süre sonra ise 150 bin TL karşılığında tapu verildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili Girne İskan Dairesi'nde bazı görevli memurların mercek altına alındığı kaydedilirken, iddialarla ilgili "evrakta sahtecilik" yapılıp yapılmadığının tespiti için İçişleri Bakanlığı ve mali polisin devreye girmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar