Av. Rauf Raif Denktaş Uluslararası Arabuluculuk Enstitüsü için hazırlık

1 Temmuz 2024

Güncelleme: 1 Temmuz 2024

A
A

Türk Dünyası Arabulucular Birliği Başkanı Yakup Erikel Türk Dünyası’ndaki hukukçular, avukatlar ve arabulucuların bir araya gelmesi için ''Av. Rauf Raif Denktaş Uluslararası Arabuluculuk Enstitüsü”nü kurmak istediklerini açıkladı.

ZgotmplZ

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Türk Dünyası Arabulucular Birliği Başkanı Yakup Erikel ve beraberindeki Türkiye Arabulucuları ve Azerbaycan Mediasiya Şurası heyetini Maliye Bakanlığı’nda kabul etti.

Türk Dünyası Arabulucular Birliği Başkanı Yakup Erikel, kabulde yaptığı konuşmada Birliğin çalışmaları ve projelerini anlattı. Amacının, Türk Dünyası’ndaki hukukçular, avukatlar ve arabulucular ile iş birliği yapmak, arabuluculuk olmayan ülkelerde bu sistemi kurmak ve mevcut arabuluculuk sistemlerini genişleterek uluslararası standartlar oluşturmak olduğunu belirtti.

Ayrıca, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın adını yaşatacak “Av. Rauf Raif Denktaş Uluslararası Arabuluculuk Enstitüsü” kurmayı hedeflediklerini ifade etti.

Azerbaycan Mediasiya Şurası’ndan Av. Orkhan Mahmudov da şuranın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

MALİYE BAKANI  BEROVA MEMNUN OLDU

KKTC’nin varlığının ana faktörlerinden birinin Anavatan Türkiye Cumhuriyeti olduğunu vurguladı. Azerbaycan’ın KKTC’ye gösterdiği ilgi ve alakanın memnuniyet verici olduğunu belirten Berova, bu durumun iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini söyledi. Ayrıca, Azerbaycan - KKTC Parlamentolar Arası İlişkiler Dostluk Grubu’nun resmi olarak kurulmasının önemine dikkat çekti.

Berova, Türk Dünyası Arabulucular Birliği’nin uluslararası arabuluculuk alanında önemli bir niyet ortaya koyduğunu ve bu niyet üzerinde adımlar attığını belirtti.

KKTC’yi bu adımların bir tarafı olarak görmelerinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Berova, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın adını yaşatacak “Av. Rauf Raif Denktaş Uluslararası Arabuluculuk Enstitüsü” düşüncesini desteklediğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar