Avukattan tutukluluk şartlarına tepki: Müvekkilim hücrede tahta kurusu saldırısına uğradı

Kamalı Haber, 20 Ağustos 2024

A
A

Borç tahsili için 7 kişinin bir kişiyi darp ettiğine ilişkin soruşturmada tutuklu bulunan iki zanlının polis hücresinde tahta kurularının saldırısına uğradıkları iddiası üzerine mahkeme zanlıların doktor kontrolünden geçirilmelerini emretti.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen “zorla insan kaçırma, alıkoyma, soygun, şiddet kullanma tehdidi ve ciddi darp” suçlarından tutuklanan C.D. ve F.Ş. bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

İki zanlı ile beraberlerindeki 5 kişinin, alacak-verecek meselesi yüzünden 37 yaşındaki A.Ö. 'yü (E) ciddi şekilde darp edip, arabasını çaldıkları belirtildi. 

Mahkemeye bilgi veren polis, olayın 13 Ağustos günü meydana geldiğini bildirdi. Buna göre, A.Ö. ile aralarında alacak verecek işi olan 7 kişi, müştekiyi Hamitköy’de faaliyet gösteren bir iş yerine çağırdı. Zanlılar, konuştukları sırada A.Ö.'yü ciddi bir şekilde darp etti. Ardından cebindeki LZ 157 plakalı aracın anahtarını aldıkları A.Ö.'yü zorla iş yerinin arka kısmında oto kaporta boya olarak kullanılan binaya götürerek, kapattı.

Polis, iki zanlı ile aranan diğer 5 kişinin, müştekiyi “Erkeksen bu arabanın burada olduğunu git birine söyle.” diyerek tehdit ettiğini, daha sonra da arabaya bindirip Dörtyol bölgesinde bulunan bir petrol istasyonunun yanındaki durağa bırakıtlarını belirtti.

Polis, şikâyetin 16 Ağustos günü yapıldığını, iki zanlının tespit edilerek tutuklandığını, diğer 5 kişinin ise halen arandığını açıkladı.

Polis memuru, alınacak birçok ifade, incelenmesi gereken birçok kamera görüntüsü ve aranmakta olan şahıslar olduğunu belirterek, 3 gün ek süre istedi.

ZANLI AVUKATINDAN "KARŞILIKLI KAVGA" SAVUNMASI

Zanlı C.D.'nin avukatı tüm iddiaları reddederek, müvekkili ile müşteki arasında karşılıklı bir kavga olduğunu savundu.

Savunma, müvekkilinin olay gününün akşamı Yakındoğu Hastanesi'ne giderek, darp raporu aldığını, ayrıca mahkeme emrinden sonra devlet hastanesinde de kontrolden geçirildiğini ve darp olduğunun görüldüğünü belirtti.

Polis de devlet hastanesindeki kontrolde zanlının vücudunun çeşitli yerlerinde darp izi olduğunun belirlendiğini ifade etti.

Polis, zanlının avukatının sorusu üzerine 12 kişiden ifade aldıklarını, 6 kişiden daha ifade alınacağını, zanlıların beyanlarının araştırılacağını söyledi.

"TAHTA KURULARININ SALDIRISINA UĞRADILAR"

Polisin ardından yeniden söz alan C.D.'nin avukatı, müştekinin olayın 13 Ağustos’ta yaşandığını söylediğini, şikayetin 16 Ağustosta yapıldığını ancak müştekiye ait aracın tamir amaçlı alınıp, 14 Ağustos’ta sanayide bir şahsa teslim edildiğini belirtti.

Savunma, her iki zanlının polis hücresinde tahta kurularının saldırısına uğradıklarını, derilerinden döküntü olduğunu belirterek, doktor kontrolünden geçirilmelerini talep etti.

Mahkeme, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar