Bağımsızlık Yolu, ''tescil'' kararına Gullurikya dağıtarak tepki gösterdi

11 Ağustos 2024

Güncelleme: 11 Ağustos 2024

A
A

Bağımsızlık Yolu, Lokmacı sınır kapısında eylem düzenleyerek, Gullurikya’nın Avrupa Komisyonu tarafından Rum Yönetimi adına Korumalı Coğrafi İşaret (PGI) olarak tescil edilmesine ve Kıbrıslı Türklerin bu süreçten dışlanmasına karşı eylem yaptı.

ZgotmplZ

Bağımsızlık Yolu, Lokmacı sınır kapısında eylem düzenleyerek, Gullurikya’nın Avrupa Komisyonu tarafından Rum Yönetimi adına Korumalı Coğrafi İşaret (PGI) olarak tescil edilmesine ve Kıbrıslı Türklerin bu süreçten dışlanmasına tepki gösterdi.

Bağımsızlık Yolu'ndan yapılan açıklamaya göre, eylemde “Bu Adada Gullurikya da Vardır, Kıbrıslı Türkler de!” başlıklı bildiriler dağıtıldı. Bildiride, Rum Yönetimi tarafından "Tertziellouthkia" ismiyle tescil edilen "Gullurikya"nın hem Kıbrıslı Türkler hem de Kıbrıslı Rumlar tarafından tüketilen ortak bir kültürel miras olduğu savunuldu.

Açıklamada, Kıbrıslı Türkler'in bu tatlıya "Gullurikya" dedikleri ve yapılışının da tadının da Kıbrıslı Rumlar'ın "Tertziellouthkia" adıyla aynı olduğu ifade edildi. Ayrıca, Kıbrıslı Türklerin varlığını, kimliğini, kültürünü ve her iki halkın ortak kültürel mirasını görmezden gelen şoven anlayışın kabul edilemez olduğu vurgulandı. Bildiride, “Bu adada Gullurikya da vardır, Kıbrıslı Türkler de vardır ve barış ancak bu olguların kabulü ile mümkündür" ifadelerine yer verildi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar