Bakanlar Kurulu tepkileri dinlemedi... DAÜ Beach Club'ın özele devri için karar alındı

18 Temmuz 2024

Güncelleme: 23 Temmuz 2024

A
A

Bakanlar Kurulu, Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne ait olan Beach Club'ı ve etrafındaki arazileri özel bir şahsa kiralamak için karar aldı. Söz konusu yerler; önce Vakıflar Örgütü'ne devredilecek, sonra özel bir işletmeciyle sözleşme imzalanacak.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Hükümet, Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne (DAÜ) ait olan deniz tesislerini Beach Club ve civarındaki arazilerin özel bir yatırımcıya kiralamak için ilk resmi adımı attı.

Bakanlar Kurulu, Anayasa'nın 159. maddesi ve 67/2005 sayılı yasa kapsamında, Taşınmaz Mal Komisyonu'nun takas yetkisini kullanarak önemli bir karar aldı.

Taşınmaz Mal Komisyonu nezdinde,1539/2012 sayılı başvuru sahibi tarafından yapılan talep doğrultusunda, Gazimağusa/Ayluka'daki Koçan No:4840, Parsel:900, Blok D'de bulunan taşınmaz mal ile Larnaka'daki Koçan No 293, Parsel:291'de bulunan Turabi Tekkesi'nin taşınmaz malı takas edilecek.

Bu takas işlemi, ilgili yasalar ve Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi'nin uyumlu olması şartıyla gerçekleştirilecek.

Takas sonrasında, taşınmazların değer farkı belirli koşullara göre kapatılacak ve ilgili taşınmazlar Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi'nin mülkiyetine geçirilecek.

Bakanlar Kurulu ayrıca, Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne (DAÜ) kiralanan bazı taşınmazların Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi'ne devredilmesi kararını iptal ederek, bu taşınmazların kamu yararı gözetilerek yeniden düzenlenmesine karar verdi.

Gazimağusa/Tuzla'daki belirli parseller, Turabi Tekkesi'ne vakfedilerek Tapu ve Kadastro Dairesi'nde kayıt altına alınacak.

YATIRIMCIYA KİRALAMA

Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi, yeni taşınmazları rayiç kira bedelinin altında olmayacak şekilde gelir elde edecek bir yatırımcı veya işletmeci ile anlaşarak değerlendirecek. Elde edilen gelirin %5'i Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne aktarılacak.

Ayrıca, DAÜ Beach Club'a ulaşımı sağlayacak yolun yapılması veya ihale şartnamesine yolun yapılması yükümlülüğünün eklenmesi koşuluyla ilgili düzenlemeler yapılacak.

Son olarak, Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından eğitim amacıyla kullanılacak taşınmazların nominal değerle kiralanması ve üniversiteye tahsis edilen diğer parsellerin Vakıflar Örgütü ve Din İşleri Dairesi'ne devredilmesi, bu kararların temel unsurları arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar