Barış Harekatı'nın 50. yılına özel madeni para basılacak

11 Temmuz 2024

Güncelleme: 11 Temmuz 2024

A
A

Barış Harekatı'nın 50. yılına özel anı pulu ve madeni para basılacak. Diğer etkinliklerin yanı sıra, 50 gemi ile denizde geçit töreni düzenlenecek.

ZgotmplZ

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, basın toplantısı düzenledi.

Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlamalarına da değinen Aktürk, 50. yıl dönümü idrak edilecek Kıbrıs Barış Harekatı'nın anlam ve önemini vurgulamak, adaya huzur getiren harekatın başarısını geniş katılımlı şekilde kutlamak maksadıyla MSB ile KKTC makamları koordinesinde, Kıbrıs gazileri ve yakınlarının da katılacağı etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

Aktürk, şu bilgileri paylaştı:

"Resmi törenler, anma yürüyüşleri ve şehitlik ziyaretleri, TCG Anadolu'nun KKTC liman ziyareti ve 50 gemi ile denizde geçit töreni, Türk Yıldızları Akrobasi Timi gösterisi ve muharip uçak geçişi, 50 pare top atışı, bando ve mehteran birliği ile ünlü sanatçıların katılımıyla konserler, Mutlu Barış Harekatı Semineri, konferansı, sempozyumu, makale yarışması, spor müsabakaları, ağaç dikimi, belgesel ve film gösterimleri ve kardeş ülke etkinlikleri başta olmak üzere birçok anlamlı ve özel faaliyetin icra edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca, 50. yıla özel anı pulu ve madeni para basımı yapılacaktır."

Tuğamiral Aktürk, MSB ile KKTC Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Lefkoşa Büyükelçiliğinin işbirliğiyle 20 Temmuz-30 Eylül arasında Lefkoşa'da bulunan Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Milli Mücadele Müzesinde 50. Yıl Sergisi açılmasının, 19 Temmuz'da Girne Yavuz Çıkarma Plajında "Şafak Nöbeti" etkinliği düzenlenmesinin de planlandığını paylaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar