Başbakanlık'ta uyuşturucu toplantısı: Mücadelede kararlılık mesajı

26 Haziran 2024

A
A

Başbakanlık'ta düzenlenen toplantıda trafikte uyuşturucu testlerinin önemi konuşuldu. Toplantıda Kıbrıslı Türk Doktor Teoman Sırrı, bazı tehlikelere dikkat çekerek ve İngiltere'deki uygulamalardan örnekler verdi.

ZgotmplZ

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü'nde Başbakan Ünal Üstel, trafikte uyuşturucu testlerinin önemine dair bir toplantı düzenledi.

Toplantıya İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu ve Polis Genel Müdürü Birinci Yardımcısı Ali Adalıer katıldı.

Toplantıda Kıbrıslı Türk Doktor Teoman Sırrı, uyuşturucu kullanımının trafikte yarattığı tehlikelere dikkat çekti ve İngiltere'deki uygulamalardan örnekler verdi.

Sırrı, uyuşturucu kullanımının sürücüler üzerindeki olumsuz etkilerini bilimsel verilerle anlattı ve düzenli testlerin önemini vurguladı.

BAŞBAKAN ÜSTEL, UYUŞTURUCUSUZ BİR GELECEĞİ İŞARET ETTİ

Üstel, uyuşturucu ile mücadelenin trafikte güvenlik açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Üstel, Özellikle genç nesillerin korunması ve toplumsal huzurun sağlanması için uyuşturucu testlerinin yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

Başbakan Üstel, “Ülkemizde sürücülerin uyuşturucu testine tabi tutulması adına çalışmalarımızı başlattık. Gençleri kurban seçen bu illet ile mücadelede sonuna kadar kararlıyız. Farkındalık, uyuşturucu ile mücadelede en önemli silahımızdır” dedi.

Uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede ailelere, eğitim kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü vurgulayan Üstel “Uyuşturucu ile mücadelede en önemli güç birliktir. Hep birlikte hareket ederek, uyuşturucusuz bir gelecek inşa edebiliriz” dedi.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, uyuşturucu testlerinin sağlık boyutuna dikkat çekti ve bu alanda yapılacak iş birliğinin önemini belirtti.

Polis Genel Müdürü Kasım Kuni, uyuşturucu ile mücadelede polisin üstlendiği rolü vurguladı ve trafikte uyuşturucu kullanımıyla ilgili çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar