BASS: Cypfruvex çalışanlarının gününde ödenmemesine bürokrasi bahane ediliyor

2 Mayıs 2024

A
A

BASS, Cypfruvex çalışanlarının dört aydır gününde ödenmediği gerekçesiyle Maliye Bakanlığı'na siyah çelenk koydu. Sendika Genel Sekreteri Yeltekin, gecikmenin bürokratik işlemlerden yaşandığı açıklamasını ise "bahane" olarak niteledi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS), Cypfruvex Ltd. çalışanlarının maaşlarının geciktirildiği gerekçesiyle Maliye Bakanlığı’na siyah çelenk koydu.

BASS Genel Sekreteri Ali Yeltekin Bakanlık önünde yaptığı açıklamada, BASS’ın, Cypfruvex Ltd.’de örgütlü ve yetkili konumda olduğunu belirterek, yaklaşık dört aydır Maliye Bakanlığı’nın çalışanları geç ödediğini ve hiçbir izahat vermediğini ileri sürdü.

Memur ödendiği zaman Cypfruvex çalışanlarının da ödenmesi gerektiğini söyleyerek, ödemelerin ayın altısına kadar gecikebildiğini dile getiren Yeltekin, “Bu insanlar da kamu çalışanıdır” diyerek, gerekçeleri “bahane” olarak nitelendirdi.

Basın açıklaması öncesinde Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nda olduğunu ve Maliye Bakanı’nın da orada olduğunu anlatan Ali Yeltekin, Maliye Bakanı’na, Cypfruvex çalışanlarının dört aydır gününde ödenmediğini söylediğini, Bakanın ise, “bürokratik işlemler nedeniyle gecikme yaşandığı” cevabını verdiğini kaydetti.

Yeltekin, “30 yıllık meslek hayatımızda bürokratik işlemleri anladık. Birtakım sıkıntıların var olduğunu, çözmek için adımlar atıldığını da anlıyoruz ama bir gün içerisinde kamunun yüzde 99’unu öderken yüzde 1’ini ayırmak, bürokratik işlem nasıl sayılır ben anlamadım” diye konuştu.

Cypfruvex Ltd.’de çalışan yaklaşık 40 kişinin geçen gün ödenmesi gerekirken, bugün hala Merkez Bankası’na yazı yazılmadığını, bütçeden de yazı çıkmadığını belirten Yeltekin, “Var mı böyle bir uygulama?” diye sordu.

"CYPFRUVEX'İ Mİ KAPATMAMIZI İSTİYORLAR?"

“Cypfruvex’in masaya yatırılacağı” söylemini de eleştiren Ali Yeltekin, “Kapatalım Cypfruvex’i ? Güzelyurt bölge halkını göçe zorlayalım? Portakaldan, narenciyeden vazgeçelim? Bunu mu anlatmak isterler bize, yoksa biz mi yanlış düşünüyoruz? Bilemiyorum” şeklinde konuştu.

Masaya yatırılması gerekenin Maliye Bakanlığı olduğunu savunan Yeltekin, bundan sonraki eylemin Cypfruvex’in kapısında olacağını söyledi. Çalışanların borcu, okul taksiti, hastası olduğunu dile getiren Yeltekin, “Bu insanlar ne yapacak?” diye sordu.

BASS Genel Sekreteri Yeltekin son olarak, çalışanların bugün ödenmesini temenni ederek, “İnşallah öder bizi de, ona göre eylemlerimizden vazgeçeriz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar