"Başsavcılık, 'Töre seçilemedi' diyor"

14 Ekim 2024

Güncelleme: 14 Ekim 2024

A
A

Özdenefe, Başsavcılığın Zorlu Töre'nin Meclis Başkanı seçilemediği kanaatinde olduğunu kaydetti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclis Başkan Vekili Fazilet Özdenefe, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili talep edilen Başsavcılık görüşünün, Zorlu Töre’nin Meclis Başkanı seçilemediği şeklinde olduğunu açıkladı.

Özdenefe, Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin Başsavcılık görüşünü Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklayarak, birçok yayın organında konuyla ilgili bazı spekülasyonlar olduğunu ve konuya netlik kazandırmak istediğini belirtti.

Özdenefe, Başsavcılık'tan görüş geldikten sonra kamuoyuna açıklama yapmadan önce Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’a ulaştığını ve Başsavcılık'tan gelen görüşü bildirdiğini ifade etti.

"RET OYLARININ KABULDEN FAZLA OLMASI"

Başsavcılığın yazılı görüşünün ulaştığı Özdenefe, yazıda, gerekçe olarak “Kullanılan ‘ret’ oyları, kullanılan ‘evet’ oylarından fazla olduğu için Zorlu Töre’nin Meclis Başkanı seçilemediği” kanaatinin belirtildiğini kaydeden Özdenefe, yapılan mütalaa sonucunda Zorlu Töre’nin, Meclis Başkanı seçilemediğinin bildirildiğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar