Belediyeler su krizinde... Şenkul: Kim, ne zaman çıkıp açıklama yapacak?... Ataser: Sürünüyoruz

12 Haziran 2024

Güncelleme: 12 Haziran 2024

A
A

Belediyeler, yeterli su gelmemesine isyan etti. Girne Belediye Başkanı Şenkul, hala su verilemeyen bölgeler olduğunu belirtti, Tarım Bakanı'nı açıklama yapmaya davet etti. LAÇ Belediye Başkanı Ataser ise "DSİ vermese de suyumuz olacak" dedi.

ZgotmplZ MYK Haber

Haber Merkezi

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, 4 Haziran’dan beri yaşanılan su sorunu konusunda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bir dizi soru yöneltti.

Şenkul, 4 Haziran itibarı ile yaşanan ve Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından, geçtiğimiz hafta giderildiği yönünde açıklama yapılan Geçitköy Pompa İstasyonu arızası konusunda değerlendirmede bulundu.

Şenkul, bakanlığın “Arıza giderildi” yönündeki açıklamalarının ardından, geçmişe nazaran çok daha az su sağlandığını ifade ederek, önemli bazı sorular yöneltti. 

“ARIZA ÖNCESİNE GÖRE ÇOK DAHA AZ SU ULAŞMAKTADIR”

Geçtiğimiz hafta Geçitköy Barajı'ndan su ulaşmasını sağlayan hatta oluşan arıza giderildikten sonra, arıza öncesine göre çok daha az su alınabildiğini kaydeden Şenkul, suyun bölgelere ulaşmasından sorumlu çalışanların, 8 gündür birkaç saatlik uyku dışında aralıksız çalıştığına işaret etti.

Buna rağmen Girne’nin merkezinde hala su verilemeyen belirli sokakların ve sitelerin varlığına dikkat çeken Şenkul, su ulaşan bölgelerde dahi, dönüşümlü su verebildiğinin altını çizdi.

“SORUN NEDİR? KİM, NE ZAMAN VATANDAŞA AÇIKLAMA YAPACAK?”

KKTC Su İşleri Dairesi çalışanlarının bütün gayretlerine rağmen, Geçitköy üzerinden dağıtılan ve vatandaşlar tarafından “Türkiye suyu” olarak bilinen suyun halka ulaşmasında sorun olduğuna dikkat çeken Şenkul, konu hakkında Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’u açıklama yapmaya davet etti.

Şenkul açıklamasının devamında ise bir dizi yanıtlanması gereken soru olduğunu belirterek; “Sorun nedir?”, “Niye yeteri kadar su alamıyoruz?”, “Problem çözüldü diyorsunuz ama birçok pompa istasyonu basınç almadığı için çalışmıyor. Bizlere değilse bile, vatandaşlara bu konuda,  kim, ne zaman çıkıp açıklama yapacak?” sorularını yöneltti.

ATASER: İSYAN NOKTASINA GELİYORUZ

Öte yandan, Lapta Alsancak Çamlıbel (LAÇ) Belediye Başkanı Fırat Ataser de, suyun depolarına yetersiz verilişinden dolayı büyük sorun yaşadıklarını belirtti.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, isyan noktasına geldiklerini ifade eden Ataser, daha önce kendilerine ihtiyaçları kadar su alabileceklerinin söylendiğini kaydederek, "Açıkçası sürünüyoruz... Üç-dört noktada kuyu açacağız... DSİ bize vermese de, bize yeten suyumuz olacak." ifadelerini kullandı.

Ataser'in, konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

"Su konusunda isyan noktasına geliyoruz. Türkiye'den gelen suyun depolarımıza yetersiz verilişinden dolayı büyük sorun yaşıyoruz. Bu sadece LAÇ belediyesinde değil tüm belediyelerde aynı şekilde. Kış aylarında depolarımıza verilen suyun şimdi yaz ayında yarısını alamıyoruz. Halbuki su adamıza geldiğinde biz belediyelere istediğimiz, ihtiyacımızın olduğu kadar su alabileceğimiz söylendi. Bize alternatif çözüm yaratmamıza izin vermediniz.

Biz belediyeler vatandaş ile karşı karşıya bakıldık. Açıkçası sürünüyoruz... Önümüzdeki hafta Maden Jeoloji dairesinin işbirliği ile hazırladığımız platformunda kuyumuzu açacağız. Hatta bir değil üç - dört noktada açacağız. Size sözüm olsun DSİ bize su vermese de bize yeten suyumuz olacak. Bu konuda hiç engel tanımadan gerekeni yapacağım. Bize yaşattırılan mağduriyetten dolayı herkesten ben özür dilerim."

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından 4 Haziran'da yapılan yazılı açıklamada, Geçitköy Pompa İstasyonu’nda oluşan arıza nedeniyle 4 Haziran 2024 saat 08.00’dan itibaren su kesintisi meydana geleceği bildirilmiş, arıza giderilinceye kadar su ihtiyacının yerel içme - kullanma suyu kaynaklarından karşılanacağı ifade edilmişti.

5 Haziran'da ise arızaya müdahale edilmesine başlanmış, ardından yapılan açıklamada ise, "herhangi olumsuz ve beklenmedik bir durumla karşılaşılmadığı takdirde, aynı gün sistemin tekrar işler hale getirilerek, suyun dağıtımının gerçekleştirileceği" belirtilmişti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, 6 Haziran'da," bir önceki gece, Geçitköy terfi istasyonundan bölgelere su verilmeye başlandığı" açıklamasını yapmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar