Belediyelerden tüm halka çağrı: Suyu bilinçli kullanmaya dikkat edelim

4 Haziran 2024

Güncelleme: 4 Haziran 2024

A
A

Geçitköy pompa istasyonunda oluşan arıza kaynaklı su kesintisinin ne kadar süreceği bilinmezken, ülkedeki belediyeler de yaptıkları duyurular ile arıza giderilinceye kadar, vatandaşları suyu dikkatli kullanmaları yönünde uyardı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

"Su Temin Projesi" kapsamında Geçitköy Pompa İstasyonu’nda oluşan arıza nedeniyle KKTC geneline su verilemiyor.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, bugün konuyla ilgili açıklama yaparak, ülke genelinde "Su Temin Projesi" kapsamında Geçitköy Pompa İstasyonu’nda oluşan arıza nedeniyle 4 Haziran 2024 saat 08.00’dan itibaren su kesintisi meydana geldiğini ve yarın başlanacak olan onarım çalışmaları boyunca, KKTC geneline su sağlanamayacağını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan genel açıklamanın yanı sıra, ülkedeki belediyeler de sosyal medya hesaplarından ayrı ayrı yaptıkları paylaşımlar ile Geçitköy pompa istasyonunda meydana gelen arıza kaynaklı olarak ülke geneline su verilemediğini duyurarak, vatandaşlardan suyu bilinçli ve tasarruflu kullanmalarının büyük önem arz ettiği belirtildi.

ONARIMIN NE KADAR SÜRECEĞİ BİLİNMİYOR

Devlet Su İşleri Dairesi’nden ise, tamirat çalışmalarının ne kadar süreceğiyle ilgili henüz net bir bilgilendirme yapılmadı.

Sosyal medya hesaplarından, arıza nedeniyle KKTC geneline su verilemeyeceğini duyurarak, halka su sıkıntısı yaşanmaması adına su kullanımında dikkatli olmaları çağrısı yapan belediyeler, paylaşımlarında, vatandaşlara anlayış ve iş birlikleri için teşekkür etti.

Konuyla ilgili duyuru yapan belediyeler şöyle:

Beyarmudu Belediyesi, Dikmen Belediyesi, Değirmenlik - Akıncılar Belediyesi, Gazimağusa Belediyesi, Geçitkale - Serdarlı Belediyesi, Güzelyurt Belediyesi, Gönyeli - Alayköy Belediyesi, İskele Belediyesi, Lapta - Alsancak - Çamlıbel Belediyesi, Lefkoşa Belediyesi, Mehmetçik - Büyükkonuk Belediyesi, Mesarya Belediyesi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar