"Bir aylık ömrüm kaldı" demesi onu kurtarmadı

Kamalı Haber, 3 Ekim 2024

A
A

Başkasının pasaportuyla Güney'den ülkeye geçip Ercan'dan aynı gün gittiği İstanbul'da yakalanan Gambiyalı, 2017'de de yasa dışı olarak Güney'e geçtiğini itiraf etti. Hasta olduğunu söyleyen zanlı, bir aylığına cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Demirhan’da meydana gelen “başkasının kimliğine bürünme ve sahtekarlıkla kayıt temini” suçlarından tutuklanan Gambiya uyruklu O.T. mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının 01 Ekim'de Ercan Havalimanı'nda muhaceret memuruna Gambiya uyruklu Kawsu Jarsue’nin adına çıkarılmış pasaportu ibraz edip KKTC'den çıkış yaparak sahte davranışla kayıt temin ettiğini söyledi.

Zanlının aynı gün İstanbul Havalimanı'nda muhaceret memurları tarafından tespit edilip söz konusu pasaporta el konularak KKTC polisine teslim edildiğini açıklayan polis, gönüllü ifadesinde aynı gün saat 08.00 sıralarında yine aynı pasaportu Beyarmudu Sınır Kapısı'nda KKTC'ye girmek için ibraz ederek aynı suçları işlediğini itiraf ettiğini açıkladı.

Polis, zanlının ayrıca 2017 yılında KKTC'ye geldiğini birkaç ay sonra kaçak yollardan GKRY'ne geçtiğini de itiraf ettiğini ve soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı ise vücudunda tümör olduğunu, bir aylık ömrü kaldığını, ülkesine gitmek istediğini söyledi.

Mahkeme, zanlının bir ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine, öncesinde ise tam teşekküllü bir devlet hastanesinde doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar