BM Sözcüsü, Holguin'in Kıbrıs raporunun içeriğine ilişkin ısrarlı sorulara çıkıştı

12 Temmuz 2024

A
A

Guterres'in sözcüsü Dujarric, Holguin'in Guterres'e sunduğu Kıbrıs raporunu incelediğini aktardı. Basının, rapor içeriğine ilişkin ısrarlı soruları üzerine, "Rapor Genel Sekreter’e sunulan bir rapor. Dediğimi duymadınız mı?" şeklinde cevap verdi.

ZgotmplZ

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stéphane Dujarric, BM Genel Sekreteri’nin çarşamba günü kendisine sunulan Kıbrıs raporunda yer alan tavsiyeleri değerlendirmeye devam ettiğini ve liderlere bundan sonra atılacak adımlarla ilgili önerilerde bulunacağını kaydetti.

Dün öğlen saatlerinde düzenlediği günlük basın brifinginin BM sitesinde yayımlanan metnine göre, Dujarric, Kıbrısla ilgili konuştu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, çarşamba günü Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın Kıbrıs’ta ilerleme kaydedebilmek için ortak zemin bulma çabaları kapsamında hazırladığı raporu aldığını söyleyen Dujarric, Genel Sekreter’in Holguin’in raporunda yer verdiği tavsiyelere yönelik değerlendirmesinin sürdüğünü ve Kıbrıslı Türk ve Rum liderlere atılacak adımlarla ilgili önerilerde bulunacağını ifade etti.

GAZETECİ, RAPOR İÇERİĞİNİ SORDU; DUJARRİC: RAPOR GENEL SEKRETER'E SUNULDU

Bir gazetecinin, Holguin’in önerileriyle ilgili bilgi vermediğini söylemesi ve "federal çözüm seçeneğinin artık uygulanamaz hale geliyor olduğu” yorumunu yaparak, “Holguin’in Güvenlik Konseyi'ne sunduğu raporda federal çözümden uzaklaşma gibi yeni fikirlerin bulunup bulunmadığını” sorması üzerine Dujarric, “Rapor Genel Sekreter’e sunulan bir rapor. Genel Sekreter raporları inceler ve ona göre hareket eder.” yanıtını verdi.

"DAHA ÖNCE SÖYLEDİĞİMİ DUYMADINIZ MI?"

Genel Sekreter’in Holguin’le yaptığı görüşmeyle ilgili daha fazla bilgi istenmesi üzerine ise Dujarric, “Daha önce söylediğimi duymadınız mı. Maalesef sizinle paylaşacağım başka bir bilgi yok. Bu Holguin’in Genel Sekreter’e verdiği bir rapor, konu bu. Açıkçası, Genel Sekreter görevinin başlangıcından bu yana konuya dahil. Rapora bakacak, durumu değerlendirecek ve ilerisi için konuşacak." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar