Borcunu ödemedi elektriği kesilecek... ''Ercan halkın değil, Emrullah Turanlı’nın malı''

13 Haziran 2024

Güncelleme: 14 Haziran 2024

A
A

El-Sen, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun Ercan Havalimanı işletmecisi Emrullah Turanlı'nın 92 milyon TL'lik borcunu yapılandıracağız açıklamasına tepki gösterdi. El-Sen yarın Ercan'ın elektriğini borcundan dolayı keseceğini açıkladı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), Ercan Havalimanı’nın borçlarının yapılandırılacağını açıkladı.

Açıklamada, bugün T&T yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirildi ve borçların yapılandırılması konusunda mutabakat sağlandı. Bu kararın alınmasında, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Ercan Havalimanı’nın yoğunluğu dikkate alınarak, halkı ve adayı ziyaret edecek misafirleri mağdur etmemek amacıyla, elektriğin kesilmemesi gerektiği vurgulandı.

EL-SEN'DEN TEPKİ: YARIN KESİYORUZ...

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, yazılı bir açıklama yaparak, KIB-TEK’in Emrullah Turanlı yönetimindeki T&T Şirketi’nin işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın 92 milyon TL'lik elektrik borcunu yapılandırılmasına tepki gösterdi.

EL-SEN Genel Başkanı Tuğcu, "KIB-TEK yönetimi Emrullah Turanlı’yla mutabık olabilir, biz değiliz! Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun Ercan Havalimanı konusunda az önce yaptığı açıklamayı, hayretle okumuş bulunuyoruz. Ercan’ın borçlarının yapılandırılması konusunda bugün T&T şirket yetkilileriyle bir mutabakata varıldığını, dolayısıyla da EL-SEN’in, 92 milyon TL’lik borcun ödenmemesi durumunda 14 Haziran’da (yarın) havalimanının elektriğini ‘halk’ adına kesme konusunda aldığı kararın ‘bir anlamının kalmadığının’ iddia edildiği KIB-TEK açıklaması, tam bir komedidir" ifadelerini kullandı. 

Ahmet Tuğcu, "Sizler, Turanlı’nın borçlarını tahsil etmeyip, bu borcun kurum bütçesinde yarattığı açığı halkın cebinden almaya devam etme konusunda mutabık kalmış olabilirsiniz, ancak biz EL-SEN olarak sizinle mutabık değiliz" dedi. 

"SİZ KESMİYORSANIZ, BİZ KESERİZ!"

"Kelime oyunlarıyla algı operasyonu yaratıp, sanki EL-SEN de bu mutabakatın bir parçasıymış gibi göstermeye çalışıp, yarın yapacağımızı açıkladığımız eylemi baltalamaya çalışma girişimleriniz, bir işe yaramayacaktır" diyen Tuğcu, açıklamasına şöyle devam etti:

"EL-SEN yarın saat 11.00’da daha önceden açıkladığı gibi halk adına Meriç Trafo Merkezi önünde olacaktır. Ve KIB-TEK yönetimine hatırlatmamızdır; Ercan Havalimanı, ne yazık ki artık, açıklamanızda iddia ettiğiniz gibi ‘halkın’ malı değildir. Ercan Havalimanı artık halkın değil, siyasetin peşkeş çektiği Emrullah Turanlı’nın malıdır. Yani sizler, bu sözde mutabakatla halkın değil, Emrullah Turanlı’nın çıkarlarını korumaya devam etmektesiniz. Ve KIB-TEK yönetimine çağrımızdır; sizin göreviniz, Turanlı’nın değil, esas halkın malı olan KIB-TEK’in çıkarlarını korumak ve bu borcu derhal tahsil etmenizdir. Borcu tahsil edemiyorsanız, vatandaşa yaptığınız gibi keseceksiniz. Siz kesmiyorsanız, biz keseriz!"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar