"Bu yasayla turist olarak gelip kaçağa düşmüşler dahi affedilecek"

3 Temmuz 2024

Güncelleme: 3 Temmuz 2024

A
A

CTP Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nı, kapsamı çok geniş olduğu gerekçesiyle eleştirdi.

ZgotmplZ

Bugün olağanüstü toplanacak Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun gündem maddeleri arasında Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı da bulunuyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, düzenlemeyi, kapsamı çok geniş olduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Bu hükümet döneminde 5’inci kez muhaceret affı hazırlandığını belirten Şahali, Ada TV’de katıldığı Ramazan Adnan’ın “Masada” programında konuyla ilgili şunları söyledi:

“Çok özetle ama çok anlamlı bir şekilde kapsam herkes… Yani bu ülkede gayri yasal bulunan herkesin affedilebileceği genişlikte bir af yasasıdır bu, ki, ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gerçekten ihtiyacı bu mudur?’ diye sormak elzem.

Şöyle ki, yani turist olarak gelip de kaçağa düşmüşler dahil olmak üzere çalışma hayatına bir biçim de dahil olmuş ama kayıt dışı olanlar, öğrenci olarak gelip de bu ülkede, hem öğrencilikten hem de kayıttan kaçmış olanların tamamının affedileceği genişlikte bir af yasası.

Şimdi kayıtlı yaşam önemli ama kayıtsız yaşamın suç teşkil ettiğini bilerek kayıtsızlığın bu ülkede yaygınlaşmış olmasını bu aflarla birlikte maalesef normalleştiriyoruz. Yani kayıt dışına düşmemek için kaygı duymamaya davetiye çıkaran bir şeydir…”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar